Kihagyás

Brokkolis spagetti szardellával

Spaghetti con broccoli e acciughe

2017. január 28.

Spaghetti con broccoli e acciughe

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g spagetti
  • 250 g broccoli
  • 4 szardella filé
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben szedjük rózsákra a brokkolit.

Tegyük a forrásba levő vízbe a brokkolit, sózzuk meg, és 5 percig főzzük. Ha megfőtt, szedjük ki a vízből, csepegtessük le, és tegyük félre. Ugyanebben a vízben tegyük fel főni a tésztát.

Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, adjuk hozzá a fokhagymagerezdet, és a szardellát. 1–2 perc alatt szét fog főni a szardella. Ekkor szedjük ki a fokhagymagerezdet, és tegyük az olajba a brokkolit. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.

Közben egy másik serpenyőben pirítsuk 1–2 percig, folyamatos kevergetés mellett a zsemlemorzsát.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a brokkolira, szórjuk rá a zsemlemorzsát, forgassuk össze, és 1–2 percig együtt főzzük.

Megjegyzés

  • Általában 500 g-os adagban lehet kapni a brokkolit. Megfőzhetjük az egészet egyszerre, és a maradékból fokhagyma, olaj, só, fenyőmag, vagy dió hozzáadásával készíthetünk brokkolikrémet. Ha adunk hozzá reszelt parmezánt, vagy pecorino sajtot, akkor kész a pesto.
  • A krémet, vagy a pestot használhatjuk tészta ételhez, rizottóhoz, de pirítós kenyérre is kenhetjük.

Hozzászólások