Kihagyás

Céklás spagetti dióval

Spaghetti con barbabietola rossa e noci

2018. szeptember 30.

Spaghetti con barbabietola rossa e noci

Elkészítési idő: 15 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 400 g spagetti
  • 200 g főtt cékla
  • 30 g dió
  • 30 g pecorino sajt
  • 25-30 bazsalikomlevél
  • extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben hámozzuk meg és vágjuk kockára a céklát.

A céklát, a diót, a reszelt sajtot és 15-20 bazsalikomlevelet tegyük a mixer poharába, és készítsünk belőle pestot. Sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá annyi olajat, hogy krémes állagú legyen.

Tegyük főni a tésztát. Mikor már majdnem kész a tészta, egy serpenyőben melegítsünk meg 2 evőkanál olajat, és egy kevés főzővízzel együtt melegítsük fel a cékla pestot.

A kész tésztát adjuk a pestohoz, húzzuk le a serpenyőt a tűzről, és forgassuk össze a szósszal. Tejszín vagy tej hozzáadásával világosabb árnyalatú lesz az étel.

A tányéron díszítsük feldarabolt dióval, illetve 2-3 összetépkedett bazsalikomlevéllel.

Megjegyzés

  • A tejszín vagy tej mennyiségétől függ a szósz színe. Ha világosabb színt szeretnénk, akkor többet tegyünk bele. Ilyenkor, hogy ne legyen túl híg a szósz, inkább tejszínt használjunk.
  • Egy főre 1,5-2 evőkanálnyi pestoval számoljunk. A maradék pesto hűtőben néhány napig eltartható.

Hozzászólások