Céklás spagetti dióval¶
Spaghetti con barbabietola rossa e noci¶
2018. szeptember 30.
Elkészítési idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 400 g spagetti
- 200 g főtt cékla
- 30 g dió
- 30 g pecorino sajt
- 25-30 bazsalikomlevél
- extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben hámozzuk meg és vágjuk kockára a céklát.
A céklát, a diót, a reszelt sajtot és 15-20 bazsalikomlevelet tegyük a mixer poharába, és készítsünk belőle pestot. Sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá annyi olajat, hogy krémes állagú legyen.
Tegyük főni a tésztát. Mikor már majdnem kész a tészta, egy serpenyőben melegítsünk meg 2 evőkanál olajat, és egy kevés főzővízzel együtt melegítsük fel a cékla pestot.
A kész tésztát adjuk a pestohoz, húzzuk le a serpenyőt a tűzről, és forgassuk össze a szósszal. Tejszín vagy tej hozzáadásával világosabb árnyalatú lesz az étel.
A tányéron díszítsük feldarabolt dióval, illetve 2-3 összetépkedett bazsalikomlevéllel.
Megjegyzés
- A tejszín vagy tej mennyiségétől függ a szósz színe. Ha világosabb színt szeretnénk, akkor többet tegyünk bele. Ilyenkor, hogy ne legyen túl híg a szósz, inkább tejszínt használjunk.
- Egy főre 1,5-2 evőkanálnyi pestoval számoljunk. A maradék pesto hűtőben néhány napig eltartható.