Paradicsomos spagetti¶
Spaghetti al pomodoro¶
2020. április 14.
Elkészítési idő: 65 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 200 g spagetti
- 400 g passzírozott paradicsom
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 6-8 bazsalikomlevél
- só
- bors
Elkészítése¶
Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat. Közben vágjuk ketté a fokhagymagerezdet és távolítsuk el a csiráját. Adjuk az olajhoz a fokhagymagerezdet.
Egy perc pirítás után öntsük rá a passzírozott paradicsomot, és tépkedjük bele a bazsalikomot. Fedő alatt, kis lángon 60 percig főzzük.
Tegyük fel főni a tésztát. Sózzuk meg a paradicsomszószt, és szedjük ki a fokhagymát. 1-2 perc után adjuk hozzá a kész tésztát. Borsozzuk, és keverjük össze. 1-2 percig együtt főzzük.
Tálaláskor díszíthetjük bazsalikomlevéllel.
Megjegyzés
- Passzírozott paradicsom helyett hámozott paradicsomból is készíthetjük. Ebben az esetben, amikor a szósz megfőtt, akkor botmixerrel krémesítsük.