Kihagyás

Szardíniás spagetti

Spaghetti alle sardine

2022. július 16.

Spaghetti alle sardine

Elkészítési idő: 20 perc + a tisztítás

Adag: 2

Hozzávalók

  • 160 g spagetti
  • 300-400 g szardínia
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 shalottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10-15 db. koktélparadicsom
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 2 tk. kapribogyó
  • 1 csilipaprika
  • petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítése

Tisztítsuk meg a szardíniát. Azaz távolítsuk el a fejét, és a belsőségeket, majd a gerincet a szálkákkal együtt. Ha konyhakész szardíniát vettünk, akkor elég csak ellenőrizni, és az esetleges „maradékot” eltávolítani. A YouTube-on számos videó van a tisztítás folyamatáról. A végén öblítsük le a szardíniákat.

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét, illetve egy serpenyőben az olajat. Közben vágjuk karikára a hagymát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a fokhagymát. Tegyük fel főni a tésztát. Karikázzuk fel a csilit. Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat.

Ha a fokhagyma már kapott egy kis barnás színt, akkor adjuk hozzá a csilit és a kapribogyót, valamint a szardíniát. Élénk tűzön pirítsuk, és 1 perc után öntsük rá a bort. Újabb 1 perc után adjuk hozzá a koktélparadicsomokat, sózzuk, és közepes erősségen főzzük tovább.

A végén távolítsuk el a fokhagymagerezdet. A kész tésztát adjuk a szardíniához, szórjuk meg frissen őrölt borssal, és apróra vágott petrezselyemlevéllel. 1–2 percig együtt főzzük.

Hozzászólások