Kihagyás

Spaghetti all’Amatriciana

2014. január 10.

Spaghetti all'Amatriciana

Elkészítési idő: 15 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 360 g spagetti
  • 80 g guanciale szalonna (tokaszalonna)
  • 360 g passzírozott paradicsom
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 csilipaprika (elhagyható)
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 6–8 ek. reszelt pecorino sajt
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel a tészta főzővizét melegedni.

Vágjuk csíkokra, vagy kockára a szalonnát, és az olajjal együtt tegyük egy serpenyőbe. Adjuk hozzá a darabokra vágott csilit.

Amikor a szalonna üveges lesz, adjuk hozzá a bort, és forraljuk addig, amíg el nem veszti az alkoholtartalmát. Ekkor szedjük ki a szalonnát, és lefedve tartsuk melegen.

Adjuk a zsiradékhoz a paradicsomot, és mérsékelt tűzön főzzük. Közben tegyük fel főni a tésztát. Ha szükséges, adjunk a paradicsomhoz egy keveset a tészta főzővízéből.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a paradicsomra, adjuk hozzá a szalonnát, valamint borsozzuk, és ha szükséges, akkor sózzuk, majd alaposan keverjük össze.

Tálalás után, a tányéron szórjuk meg a reszelt sajttal.

Megjegyzés

  • Amatrice egy kisváros Lazio északkeleti részén.
  • Spagetti helyett bucatini tésztával is készíthetjük.

Hozzászólások