Spaghetti alla gricia¶
2021. január 18.
A Spaghetti all’Amatriciana őse. Még a paradicsom és a paprika előtti időkből származik.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g spagetti
- 120 g guanciale szalonna
- pecorino sajt
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Vágjuk csíkokra a szalonnát. Reszeljük le a sajtot.
Tegyük fel főni a tésztát. Közben egy serpenyőben, nagy lángon olvasszuk ki a szalonna zsírját. Mikor már kapott egy kis barnás színt, mérsékeljük a tűzet, és adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a szalonnás alapra, és egy kevés főzőviz hozzáadásával, együtt pirítsuk kb. 1 percig. Szórjuk meg frissen őrölt borssal és pecorino sajttal. Keverjük össze.
Szedjük tányérra, és a tetejét szórjuk meg pecorino sajttal.