Spagetti fokhagymával, olajjal és csilivel¶
Spaghetti aglio, olio e peperoncino¶
2020. április 10.
Ez az étel tényleg annyi idő alatt készül el, amennyi alatt megfő a tészta.
Elkészítési idő: 15 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 200 g spagetti
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 csilipaprika
- 40 ml extra szűz olívaolaj
- 2 ek. aprított petrezselyemlevél (elhagyható)
- só
Elkészítése¶
Tegyük fel a tészta főzővizét melegedni.
Tisztítsuk meg a fokhagymát, majd vágjuk ketté. A középső részt (csira) dobjuk el. Vágjuk vékony szeletekre a fokhagymákat.
Sózzuk meg a vizet, és tegyük fel főni a tésztát.
A csilipaprikát vágjuk ketté, és távolítsuk el a magokat. Vágjuk csíkokra a csilit.
Mikor már 4 perce fő a tészta, tegyük fel egy serpenyőben melegedni az olajat. Ha meleg, adjuk hozzá a fokhagymát, a csilit és a petrezselyemlevél felét. Mérsékelt tűzön pirítsuk, de ne égessük meg. 1 perc után adjunk hozzá egy merőkanállal a tészta főzővizéből.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a fokhagymás alapra, és keverjük össze. Öntsünk rá fél merőkanállal a tészta főzővizéből. 2 percig együtt főzzük, majd szórjuk rá a maradék petrezselyemlevelet. Keverjük össze, és melegen tálaljuk.
Megjegyzés
- Szárított csilipaprikával is elkészíthető.