Kihagyás

Spagetti fokhagymával, olajjal és csilivel

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

2020. április 10.

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Ez az étel tényleg annyi idő alatt készül el, amennyi alatt megfő a tészta.

Elkészítési idő: 15 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 200 g spagetti
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 csilipaprika
  • 40 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 ek. aprított petrezselyemlevél (elhagyható)

Elkészítése

Tegyük fel a tészta főzővizét melegedni.

Tisztítsuk meg a fokhagymát, majd vágjuk ketté. A középső részt (csira) dobjuk el. Vágjuk vékony szeletekre a fokhagymákat.

Sózzuk meg a vizet, és tegyük fel főni a tésztát.

A csilipaprikát vágjuk ketté, és távolítsuk el a magokat. Vágjuk csíkokra a csilit.

Mikor már 4 perce fő a tészta, tegyük fel egy serpenyőben melegedni az olajat. Ha meleg, adjuk hozzá a fokhagymát, a csilit és a petrezselyemlevél felét. Mérsékelt tűzön pirítsuk, de ne égessük meg. 1 perc után adjunk hozzá egy merőkanállal a tészta főzővizéből.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a fokhagymás alapra, és keverjük össze. Öntsünk rá fél merőkanállal a tészta főzővizéből. 2 percig együtt főzzük, majd szórjuk rá a maradék petrezselyemlevelet. Keverjük össze, és melegen tálaljuk.

Megjegyzés

  • Szárított csilipaprikával is elkészíthető.

Hozzászólások