Spagetti spárgával és füstölt sonkával¶
Spaghetti agli asparagi con speck¶
2020. május 4.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g spagetti
- 250 g spárga
- 50 g füstölt sonka
- 6-8 cherry paradicsom
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek. reszelt parmezán
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben tisztítsuk meg a spárgát. A spárgafejeket vágjuk le, a szárukat vágjuk karikára. A vastagabb spárgafejeket vágjuk ketté. A sonkát kockázzuk fel.
Tegyük fel egy serpenyőben melegedni az olajat. Közben a paradicsomokat vágjuk négy részre. Tisztítsuk meg a fokhagymát.
Adjuk a forró olajhoz a fokhagymagerezdet és a felkockázott sonkát. Pirítsuk 2-3 percig.
Tegyük fel főni a tésztát. Adjuk a sonkához a spárgakarikákat, és közepes erősségen főzzük tovább. 4 perc után adjuk hozzá a spárgafejeket is. Kb. 1 perccel azelőtt, hogy a tészta készre fő, adjuk spárgához a paradicsomokat is.
Szedjük a spagettit a spárgára, forgassuk össze, és öntsünk rá egy keveset a tészta főzővizéből. 1 percig főzzük együtt, majd húzzuk félre a tűzről, szórjuk bele a parmezán nagyobb részét, és keverjük össze. Szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk rá a maradék sajtot.