Kihagyás

Spagetti spárgával és füstölt sonkával

Spaghetti agli asparagi con speck

2020. május 4.

Spaghetti agli asparagi con speck

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g spagetti
  • 250 g spárga
  • 50 g füstölt sonka
  • 6-8 cherry paradicsom
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. reszelt parmezán
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben tisztítsuk meg a spárgát. A spárgafejeket vágjuk le, a szárukat vágjuk karikára. A vastagabb spárgafejeket vágjuk ketté. A sonkát kockázzuk fel.

Tegyük fel egy serpenyőben melegedni az olajat. Közben a paradicsomokat vágjuk négy részre. Tisztítsuk meg a fokhagymát.

Adjuk a forró olajhoz a fokhagymagerezdet és a felkockázott sonkát. Pirítsuk 2-3 percig.

Tegyük fel főni a tésztát. Adjuk a sonkához a spárgakarikákat, és közepes erősségen főzzük tovább. 4 perc után adjuk hozzá a spárgafejeket is. Kb. 1 perccel azelőtt, hogy a tészta készre fő, adjuk spárgához a paradicsomokat is.

Szedjük a spagettit a spárgára, forgassuk össze, és öntsünk rá egy keveset a tészta főzővizéből. 1 percig főzzük együtt, majd húzzuk félre a tűzről, szórjuk bele a parmezán nagyobb részét, és keverjük össze. Szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk rá a maradék sajtot.

Hozzászólások