Krémes serpentini mortadellával és pisztáciával¶
Serpentini con mortadella a pistacchi¶
2023. augusztus 1.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g rövid tészta
- 100 g mortadella
- 30 g pisztácia
- 100 g gorgonzolás mascarpone
- 1 kisebb fej hagyma fele
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
Elkészítése¶
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a hagymát, és mérsékelt lángot 5–6 percig dinszteljük.
Közben tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. A mortadellát kockázzuk, vagy csíkozzuk fel. Tegyük fel főni a tésztát. Adjuk a mortadellát a hagymához, és közepes erősségen pirítsuk.
Vágjuk apróra a pisztáciát. Ha már csak 3 perc van hátra a tészta fövéséből, akkor adjuk a gorgonzolás mascarponét a mortadellához. Folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel a krémet. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. Kóstoljuk meg, és ha szükséges sózzuk.
A kész tésztát szedjük a krémes alapra, adjuk hozzá a pisztáciát, és keverjük össze. Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg egy kevés apróra vágott pisztáciával.
Megjegyzés
- Gorgonzolás mascarpone helyett használhatunk krémsajtot, tejszínt, ricottát is. Csak az a lényeg, hogy valamilyen krémes összetevő legyen az ételben.