Kihagyás

Penne pancettával, olívával és fetával

Penne con pancetta, olive e feta

2020. május 25.

Penne con pancetta, olive e feta

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g penne tészta
  • 80 g pancetta
  • 80 g feta
  • 8-10 zöld olíva
  • 2 tk. kapribogyó
  • 1 kisebb lila hagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

A tészta főzővizét tegyük fel melegedni. Közben vágjuk félfőre a lila hagymát. Az olívát vágjuk félbe.

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Tegyük fel főni a tésztát.

A pancettát adjuk az olajhoz, és öt percig közepes erősségen pirítsuk. Majd adjuk hozzá a lila hagymát Újabb 3 perc múlva adjuk hozzá az olívát és a kapribogyót is.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a szalonnás alapra és öntsünk rá egy keveset a tészta főzővizéből. 1–2 percig együtt főzzük. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.

A tányéron morzsoljuk rá a feta sajtot.

Megjegyzés

  • Külön sózni nem kell, mert a tésztát is sós vízben főztük, és a szalonna, a feta, az olíva, valamint a kapribogyó is sós.

Hozzászólások