Penne pancettával, olívával és fetával¶
Penne con pancetta, olive e feta¶
2020. május 25.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g penne tészta
- 80 g pancetta
- 80 g feta
- 8-10 zöld olíva
- 2 tk. kapribogyó
- 1 kisebb lila hagyma
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- bors
- só
Elkészítése¶
A tészta főzővizét tegyük fel melegedni. Közben vágjuk félfőre a lila hagymát. Az olívát vágjuk félbe.
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Tegyük fel főni a tésztát.
A pancettát adjuk az olajhoz, és öt percig közepes erősségen pirítsuk. Majd adjuk hozzá a lila hagymát Újabb 3 perc múlva adjuk hozzá az olívát és a kapribogyót is.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a szalonnás alapra és öntsünk rá egy keveset a tészta főzővizéből. 1–2 percig együtt főzzük. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.
A tányéron morzsoljuk rá a feta sajtot.
Megjegyzés
- Külön sózni nem kell, mert a tésztát is sós vízben főztük, és a szalonna, a feta, az olíva, valamint a kapribogyó is sós.