Penne tészta tintahallal és passzírozott paradicsommal¶
Penne con le seppie e passata di pomodori¶
2023. október 3.
Elkészítési idő: 35 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g penne tészta
- 300 g tintahal
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma fele
- 200 g passzírozott paradicsom
- 1 ek. sűrített paradicsom
- petrezselyemlevél
- só
Elkészítése¶
Az olajat egy serpenyőben tegyük fel melegedni. Közben kockázzuk fel a vöröshagymát. Amikor az olaj meleg, adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymagerezdet. Lassú tűzön 5 percig pirítsuk.
Közben vágjuk csíkokra a tintahalat. Adjuk a tintahalat a hagymás alaphoz, és közepes erősségen főzzük. Ha zsírjára pirult, távolítsuk el a fokhagymagerezdet, és adjuk a tintahalhoz a sűrített paradicsomot. További 1 perc pirítás után öntsük fel a passzírozott paradicsommal. Kis lángon 15 percig főzzük.
Közben tegyük fel melegedni a tészta főzővizét, és vágjuk apróra a petrezselyemlevelet. Tegyük fel főni a tésztát. Ha tészta megfőtt, szedjük a tintahalra és keverjük össze. Ha szükséges, sózzuk. Közepese erősségen további 1–2 percig együtt főzzük.
Húzzuk le a tűzről, keverjük bele az aprított petrezselymet, és melegen tálaljuk.