Kihagyás

Penne tészta tintahallal és passzírozott paradicsommal

Penne con le seppie e passata di pomodori

2023. október 3.

Penne con le seppie e passata di pomodori

Elkészítési idő: 35 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g penne tészta
  • 300 g tintahal
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 200 g passzírozott paradicsom
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • petrezselyemlevél

Elkészítése

Az olajat egy serpenyőben tegyük fel melegedni. Közben kockázzuk fel a vöröshagymát. Amikor az olaj meleg, adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymagerezdet. Lassú tűzön 5 percig pirítsuk.

Közben vágjuk csíkokra a tintahalat. Adjuk a tintahalat a hagymás alaphoz, és közepes erősségen főzzük. Ha zsírjára pirult, távolítsuk el a fokhagymagerezdet, és adjuk a tintahalhoz a sűrített paradicsomot. További 1 perc pirítás után öntsük fel a passzírozott paradicsommal. Kis lángon 15 percig főzzük.

Közben tegyük fel melegedni a tészta főzővizét, és vágjuk apróra a petrezselyemlevelet. Tegyük fel főni a tésztát. Ha tészta megfőtt, szedjük a tintahalra és keverjük össze. Ha szükséges, sózzuk. Közepese erősségen további 1–2 percig együtt főzzük.

Húzzuk le a tűzről, keverjük bele az aprított petrezselymet, és melegen tálaljuk.

Hozzászólások