Penne all’arrabbiata¶
2020. szeptember 11.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 200 g penne tészta
- 400 g hámozott paradicsom
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1–2 csilipaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. aprított petrezselyemlevél
- só
Elkészítése¶
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. A fokhagymagerezdet nem kell meghámozni, csak a kés lapjával roppantsuk meg. A csilipaprikát vágjuk apróra.
Adjuk a csilipaprikát és a fokhagymát a forró olajhoz. 1 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a hámozott paradicsomot is. A paradicsomokat fakanállal nyomkodjuk szét. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét.
A paradicsomot közepes erősségen főzzük 10–15 percig, amíg a leve be nem sűrűsödik. Ekkor öntsük fel egy merőkanálnyi forró vízzel, és kis lángon főzzük tovább. Tegyük fel főni a tésztát.
Szedjük ki a fokhagymagerezdet a paradicsomból, és sózzuk meg a szószt. Szedjük rá a tésztát, és szórjuk meg petrezselyemmel. Alaposan keverjük össze, és melegen tálaljuk.
Megjegyzés
- Egyes régiókban, a tányéron megszórják reszelt pecorino sajttal is.