Kihagyás

Penne all’arrabbiata

2020. szeptember 11.

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 200 g penne tészta
  • 400 g hámozott paradicsom
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1–2 csilipaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. aprított petrezselyemlevél

Elkészítése

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. A fokhagymagerezdet nem kell meghámozni, csak a kés lapjával roppantsuk meg. A csilipaprikát vágjuk apróra.

Adjuk a csilipaprikát és a fokhagymát a forró olajhoz. 1 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a hámozott paradicsomot is. A paradicsomokat fakanállal nyomkodjuk szét. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét.

A paradicsomot közepes erősségen főzzük 10–15 percig, amíg a leve be nem sűrűsödik. Ekkor öntsük fel egy merőkanálnyi forró vízzel, és kis lángon főzzük tovább. Tegyük fel főni a tésztát.

Szedjük ki a fokhagymagerezdet a paradicsomból, és sózzuk meg a szószt. Szedjük rá a tésztát, és szórjuk meg petrezselyemmel. Alaposan keverjük össze, és melegen tálaljuk.

Megjegyzés

  • Egyes régiókban, a tányéron megszórják reszelt pecorino sajttal is.

Hozzászólások