Tészta cukkinivel és garnélával¶
Pasta zucchini e gamberi¶
2024. február 4.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rövid tészta
- 2 közepes méretű cukkini
- 10–12 garnéla
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
- csilipaprika (elhagyható)
Elkészítése¶
A fagyasztott garnélát tegyük egy hideg vízzel teli tálba. 5 percenként cseréljünk rajta vizet, hogy gyorsabban felengedjen.
Közben nagylyukú reszelőn reszeljük le a cukkiniket. Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Ha forró, adjuk hozzá a félbevágott fokhagymát. Ha csilivel készítjük, akkor azt is most adjuk hozzá. Pirítsuk 2–3 percig, amíg a fokhagyma egy kis színt nem kap.
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Adjuk az olajhoz a cukkinit, és közepes erősségen főzzük 10 percig. Időnként keverjük meg a cukkinit. A végén távolítsuk el a fokhagymát.
Tegyük fel főni a tésztát. A garnélákat tisztítsuk meg, és mindegyiket vágjuk 3–4 darabra.
Ha a tészta fövéséből már csak 2 perc van hátra, adjuk a cukkinihez a garnélákat, sózzuk, és keverjük össze. Ha tészta megfőtt, szedjük a garnélás alapra, és főzzük további 1–2 percig.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.