Kihagyás

Tészta cukkinivel és garnélával

Pasta zucchini e gamberi

2024. február 4.

Pasta zucchini e gamberi

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rövid tészta
  • 2 közepes méretű cukkini
  • 10–12 garnéla
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors
  • csilipaprika (elhagyható)

Elkészítése

A fagyasztott garnélát tegyük egy hideg vízzel teli tálba. 5 percenként cseréljünk rajta vizet, hogy gyorsabban felengedjen.

Közben nagylyukú reszelőn reszeljük le a cukkiniket. Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Ha forró, adjuk hozzá a félbevágott fokhagymát. Ha csilivel készítjük, akkor azt is most adjuk hozzá. Pirítsuk 2–3 percig, amíg a fokhagyma egy kis színt nem kap.

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Adjuk az olajhoz a cukkinit, és közepes erősségen főzzük 10 percig. Időnként keverjük meg a cukkinit. A végén távolítsuk el a fokhagymát.

Tegyük fel főni a tésztát. A garnélákat tisztítsuk meg, és mindegyiket vágjuk 3–4 darabra.

Ha a tészta fövéséből már csak 2 perc van hátra, adjuk a cukkinihez a garnélákat, sózzuk, és keverjük össze. Ha tészta megfőtt, szedjük a garnélás alapra, és főzzük további 1–2 percig.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások