Kihagyás

Hajdinatészta shiitake gombával és garnélával

Pasta soba con funghi shiitake e gamberi

2020. augusztus 9.

Pasta soba con funghi shiitake e gamberi

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 150 g soba tészta
  • 6–8 db. shiitake gomba
  • 6–8 db. garnéla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cm-nyi gyömbér
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • csilipaprika
  • bors

Elkészítése

Ha szárított gombából készítjük, akkor azt 30-60 perccel korábban tegyük hideg vízbe. Felhasználás előtt nyomkodjuk ki belőle a vizet.

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben vágjuk ki a gombák tönkjét (jó lesz a levesebe), és csíkozzuk fel a gombákat.

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a fokhagymát, a gyömbért és a csilit, majd adjuk ezeket az olajhoz. Fél perc múlva adjuk hozzá a gombát is. Közepes erősségen, 10 percig pirítsuk. Ha le akarna égni, akkor adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. Ha szárított gombából készítjük, akkor a gomba áztató levéből adjunk hozzá.

Közben tisztítsuk meg a garnélát. Tegyük fel főni a tésztát, és 2–3 percig főzzük. Adjuk a garnélát a gombához, sózzuk, borsozzuk, és élénk tűzön főzzük, amíg a tészta meg nem fő. Ekkor húzzuk le a serpenyőt a tűzről, szórjuk meg petrezselyemmel és keverjük össze.

Szedjük a tányérra a tésztát, és rakjuk körbe a gombás garnélával.

Hozzászólások