Hajdinatészta shiitake gombával és garnélával¶
Pasta soba con funghi shiitake e gamberi¶
2020. augusztus 9.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 150 g soba tészta
- 6–8 db. shiitake gomba
- 6–8 db. garnéla
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi gyömbér
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- csilipaprika
- só
- bors
Elkészítése¶
Ha szárított gombából készítjük, akkor azt 30-60 perccel korábban tegyük hideg vízbe. Felhasználás előtt nyomkodjuk ki belőle a vizet.
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben vágjuk ki a gombák tönkjét (jó lesz a levesebe), és csíkozzuk fel a gombákat.
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a fokhagymát, a gyömbért és a csilit, majd adjuk ezeket az olajhoz. Fél perc múlva adjuk hozzá a gombát is. Közepes erősségen, 10 percig pirítsuk. Ha le akarna égni, akkor adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. Ha szárított gombából készítjük, akkor a gomba áztató levéből adjunk hozzá.
Közben tisztítsuk meg a garnélát. Tegyük fel főni a tésztát, és 2–3 percig főzzük. Adjuk a garnélát a gombához, sózzuk, borsozzuk, és élénk tűzön főzzük, amíg a tészta meg nem fő. Ekkor húzzuk le a serpenyőt a tűzről, szórjuk meg petrezselyemmel és keverjük össze.
Szedjük a tányérra a tésztát, és rakjuk körbe a gombás garnélával.