Kihagyás

Krumplis tészta kagylóval

Pasta, patate e vongole

2024. január 13.

Pasta, patate e vongole

A krumpli szinte teljesen szétfő, így krémes lesz a végeredmény.

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 140 g rövid tészta
  • 300 g burgonya
  • 200 g fagyasztott vénuszkagyló
  • 1 kisebb fej vöröshagyma fele
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 500–600 ml zöldség alaplé
  • petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítése

A fagyasztott kagylót tegyük egy tálba, és öntsük fel hideg vízzel. 5 percenként cseréljünk rajta vizet, így gyorsan kiolvad.

Egy lábosban tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. Ha az olaj forró, adjuk hozzá az apróra vágott hozzávalókat, és kis tűzön főzzük 5 percig. Tegyük fel melegedni az alaplevet.

Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra a burgonyát. Adjuk a krumplit a hagymás alaphoz, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Közepes tűzön főzzük 15 percig. Időnként keverjük meg.

Ha a krumpli megpuhult, adjuk hozzá a tésztát, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Ha szükséges, sózzuk és nagy lángon főzzük a tésztát. Mikor már csak 3–4 perc hiányzik a tészta fövéséből, adjuk hozzá a vénuszkagylót, és együtt főzzük tovább.

Vágjuk apróra a petrezselymet. Ha a tészta megpuhult, keverjük bele a petrezselymet. Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások