Krumplis tészta kagylóval¶
Pasta, patate e vongole¶
2024. január 13.
A krumpli szinte teljesen szétfő, így krémes lesz a végeredmény.
Elkészítési idő: 40 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 140 g rövid tészta
- 300 g burgonya
- 200 g fagyasztott vénuszkagyló
- 1 kisebb fej vöröshagyma fele
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 500–600 ml zöldség alaplé
- petrezselyemlevél
- só
- bors
Elkészítése¶
A fagyasztott kagylót tegyük egy tálba, és öntsük fel hideg vízzel. 5 percenként cseréljünk rajta vizet, így gyorsan kiolvad.
Egy lábosban tegyük fel melegedni az olajat. Közben vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. Ha az olaj forró, adjuk hozzá az apróra vágott hozzávalókat, és kis tűzön főzzük 5 percig. Tegyük fel melegedni az alaplevet.
Tisztítsuk meg és vágjuk apró kockákra a burgonyát. Adjuk a krumplit a hagymás alaphoz, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Közepes tűzön főzzük 15 percig. Időnként keverjük meg.
Ha a krumpli megpuhult, adjuk hozzá a tésztát, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Ha szükséges, sózzuk és nagy lángon főzzük a tésztát. Mikor már csak 3–4 perc hiányzik a tészta fövéséből, adjuk hozzá a vénuszkagylót, és együtt főzzük tovább.
Vágjuk apróra a petrezselymet. Ha a tészta megpuhult, keverjük bele a petrezselymet. Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.