Kihagyás

Tésztasaláta füstölt lazaccal

Pasta fredda con salmone affumicato

2023. június 29.

Pasta fredda con salmone affumicato

Elkészítési idő: 15 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rövid tészta
  • 100 g lazac
  • 60 g olívabogyó
  • 2 db. paradicsom
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • rukkola vagy vegyes salátalevél
  • kakukkfű

Elkészítése

Sós vízben tegyük fel főni a tésztát. Amíg fő a tészta, készítsük elő a többi alapanyagot.

A paradicsomokat negyedeljük, és távolítsuk el a levét, illetve a magokat. Vágjuk apró darabokra a paradicsomot.

A füstölt lazacot kockázzuk fel, vagy tépkedjük kisebb darabokra. A salátaleveleket szintén tépkedjük kisebb darabokra.

Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, és rövid ideig (5–10 másodperc) hideg folyóvízzel öblítsük le. Csepegtessük le, és tegyük egy tálba. Öntsük rá az olajat, az olívabogyókat, és keverjük össze.

Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és azokkal is forgassuk össze. Takarjuk le a tálat, és legalább 30 percre (vagy néhány órára) tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt kóstoljuk meg, és ha szükséges sózzuk. Sós vízben főztük a tésztát, valamint a lazac és a olívabogyó is sós, így óvatosan bánjunk a sóval.

Megjegyzés

  • A paradicsom magjait és levét azért kell eltávolítani, mert érlelés közben eláztatná a tésztát.
  • Csak tálalás előtt sózzuk meg, különben a paradicsom a sótól levet fog ereszteni.
  • Ha olajban eltett taggiasca olívabogyóval készítjük, akkor a saláta elkészítését azzal kezdjük, hogy alaposan lecsepegtetjük a bogyókat. Ekkor további olaj hozzáadása nem szükséges, mert a lecsepegtetett bogyókon elegendő olaj marad.

Hozzászólások