Kihagyás

Krémes krumplis tészta

Pasta e patate cremose

2020. szeptember 15.

Pasta e patate cremose

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2

Hozzávalók

  • 180 g tagliatelle tészta
  • 300 g burgonya
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 rozmaring ág
  • bors

Elkészítése

A burgonyát hámozzuk meg. A harmad részét vágjuk kb. 1 cm-es, a maradékot 4–5 mm-es kockára. A kisebbek darabok fognak szétfőni. Közben egy lábasban tegyük fel melegedni az olajat.

Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a rozmaring ágat és a krumplit. 2 percig pirítsuk, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A forrástól számítva, élénk tűzön, fedő alatt 10 percig főzzük. Közben tegyük fel melegedni a tészta főzővizét.

Ha a 10 perc letelt, vegyük le a fedőt, távolítsuk el a rozmaring szárát, és sózzuk meg a krumplit. Mérsékeljük a tűzet, és gyakori kevergetés mellett főzzük tovább a burgonyát. Eközben a víz egy része elfő, illetve a krumpli egy része szétfő, és krémszerű lesz.

Tegyük fel főni a tésztát. Közben, ha a krumpli már túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a burgonyára. Keverjük össze.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások