Kihagyás

Krémes krumplis tészta sajttal

Pasta e patate con scamorza

2022. július 17.

Pasta e patate con scamorza

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2

Hozzávalók

  • 120 g ditalini tészta
  • 400 g burgonya
  • 2 szál újhagyma
  • 60 g füstölt scamorza
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb rozmaring ág
  • 600 ml zöldségalaplé
  • bors (elhagyható)

Elkészítése

Vágjuk apróra az újhagymákat. A krumplit daraboljuk kb. 5 mm-es kockákra.

Egy edényben melegítsük meg az olajat, és adjuk hozzá a feldarabolt hagymát. 4–5 percig kis lángon főzzük. Közben tegyük fel melegedni az alaplevet.

Adjuk a burgonyát és a felaprított rozmaringot a hagymához, és 1 percig együtt főzzük. Öntsük fel annyi alaplével, hogy kb. egy ujjnyival lepje el. Fedő alatt főzzük 10 percig.

Adjuk a tésztát a burgonyához, és sózzuk. 7–8 percig, fedő nélkül főzzük.

Közben kockázzuk fel a scamorzát. Időnként keverjük meg a krumplit, ami így lassan szétfő és krémes állagú lesz. Ha túl kevés lenne alatta folyadék, akkor egy kevés alaplével pótoljuk.

Ha a tészta megpuhult, akkor húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a felkockázott sajtot. Addig keverjük, amíg a sajt teljesen szét nem olvad. Ha túl sűrű lenne, akkor adhatunk hozzá 1–2 ek. alaplevet. Ha szükséges, sózzuk meg.

Melegen tálaljuk. A tányéron megszórhatjuk frissen őrölt borssal.

Hozzászólások