Krémes krumplis tészta sajttal¶
Pasta e patate con scamorza¶
2022. július 17.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 2
Hozzávalók¶
- 120 g ditalini tészta
- 400 g burgonya
- 2 szál újhagyma
- 60 g füstölt scamorza
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb rozmaring ág
- 600 ml zöldségalaplé
- só
- bors (elhagyható)
Elkészítése¶
Vágjuk apróra az újhagymákat. A krumplit daraboljuk kb. 5 mm-es kockákra.
Egy edényben melegítsük meg az olajat, és adjuk hozzá a feldarabolt hagymát. 4–5 percig kis lángon főzzük. Közben tegyük fel melegedni az alaplevet.
Adjuk a burgonyát és a felaprított rozmaringot a hagymához, és 1 percig együtt főzzük. Öntsük fel annyi alaplével, hogy kb. egy ujjnyival lepje el. Fedő alatt főzzük 10 percig.
Adjuk a tésztát a burgonyához, és sózzuk. 7–8 percig, fedő nélkül főzzük.
Közben kockázzuk fel a scamorzát. Időnként keverjük meg a krumplit, ami így lassan szétfő és krémes állagú lesz. Ha túl kevés lenne alatta folyadék, akkor egy kevés alaplével pótoljuk.
Ha a tészta megpuhult, akkor húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a felkockázott sajtot. Addig keverjük, amíg a sajt teljesen szét nem olvad. Ha túl sűrű lenne, akkor adhatunk hozzá 1–2 ek. alaplevet. Ha szükséges, sózzuk meg.
Melegen tálaljuk. A tányéron megszórhatjuk frissen őrölt borssal.