Kihagyás

Tészta vörös babbal és pancettával

Pasta e fagioli rossi con pancetta

2021. január 15.

Pasta e fagioli rossi con pancetta

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 120 g rövid tészta
  • 200 g főtt vörös bab
  • 80 g pancetta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csilipaprika (elhagyható)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 150 g passzírozott paradicsom
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az olajat. Közben kockázzuk fel a pancettát. Ha az olaj meleg, tegyük bele a fokhagymagerezdet. Ha fokhagyma barnást színt kapott, vegyük ki, és adjuk az olajhoz a felkockázott szalonnát. Közepes erősségen főzzük.

Közben vágjuk apróra a vöröshagymát, valamint a csilit, és adjuk azokat is a zsiradékhoz. Mérsékelt tűzön főzzük tovább. Pár perc után adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot. 2–3 perc után adjuk hozzá a babot, és 15–20 percig főzzük közepes erősségen. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét.

Ha a babos alap túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy keveset a bab főzővizéből. Ha nincs, akkor a tészta főzővizéből adjunk hozzá.

Tegyük fel főni a tésztát. A csomagoláson jelzett idő feléig főzzük. Közben kóstoljuk meg a babot, és ha szükséges sózzuk.

Ha a tészta félig megfőtt, szedjük a babos alapra. Öntsünk rá annyi folyadékot a tészta, vagy a bab főzővizéből, amennyi éppen ellepi. Élénk tűzön, gyakran megkeverve főzzük. Ha szükséges pótoljuk az elfőtt folyadékot, de a végén egy kicsit hagyjuk besűrűsödni.

Ha a tészta megfőtt, tálaljuk, és szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások