Kihagyás

Tészta babbal

Pasta e fagioli

2023. november 12.

Pasta e fagioli

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 140 g rövid tészta (most ditalini)
  • 300 g főtt tarkabab vagy fehér bab
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma fele
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 rozmaringág
  • 1 kakukkfűág
  • 800 ml zöldség alaplé
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni az alaplevet. Közben egy edényben melegítsük meg az olajat. A vöröshagymát vágjuk apró kockára. A rozmaringot vágjuk apróra.

Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymagerezdet, a rozmaringot és a kakukkfüvet. 4–5 percig lassú tűzön pirítsuk, majd távolítsuk el a fokhagymagerezdet, és adjuk hozzá a babot. Öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi és fedő alatt, közepes erősségen főzzük. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt alaplevet. Időnként keverjük meg.

10 perc után adjuk hozzá a tésztát, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Gyakran keverjük meg, és időnként pótoljuk az elfőtt alaplevet.

Ha a tészta megpuhult, szórjuk meg frissen őrölt borssal, és ha szükséges, sózzuk. 2 percig fedő alatt pihentessük, majd melegen tálaljuk.

Hozzászólások