Tészta babbal¶
Pasta e fagioli¶
2023. november 12.
Elkészítési idő: 40 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 140 g rövid tészta (most ditalini)
- 300 g főtt tarkabab vagy fehér bab
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma fele
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 rozmaringág
- 1 kakukkfűág
- 800 ml zöldség alaplé
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni az alaplevet. Közben egy edényben melegítsük meg az olajat. A vöröshagymát vágjuk apró kockára. A rozmaringot vágjuk apróra.
Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymagerezdet, a rozmaringot és a kakukkfüvet. 4–5 percig lassú tűzön pirítsuk, majd távolítsuk el a fokhagymagerezdet, és adjuk hozzá a babot. Öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi és fedő alatt, közepes erősségen főzzük. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt alaplevet. Időnként keverjük meg.
10 perc után adjuk hozzá a tésztát, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Gyakran keverjük meg, és időnként pótoljuk az elfőtt alaplevet.
Ha a tészta megpuhult, szórjuk meg frissen őrölt borssal, és ha szükséges, sózzuk. 2 percig fedő alatt pihentessük, majd melegen tálaljuk.