Kihagyás

Tonhalas, kapribogyós és olívás tészta

Pasta con tonno, capperi e olive

2021. január 4.

Pasta con tonno, capperi e olive

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rövid tészta
  • 104 g tonhal (2 doboz)
  • 3 ek. taggiasche olívabogyó
  • 2 tk. kapribogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csilipaprika (elhagyható)
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. aprított petrezselyemlevél

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát és a csilipaprikát. Csepegtessük le az olajat tonhalról.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a fokhagymát és a csilit. Egy perc pirítás után adjuk hozzá az olívabogyót és a kapribogyót. Újabb 1–2 perces pirítás után adjuk hozzá a sűrített paradicsomot. Tegyük fel főni a tésztát.

A sűrített paradicsomos alapot főzzük újabb 1–2 percig, majd öntsünk rá egy fél merőkanálnyit a tészta főzővizéből. Közepes erősségen főzzük tovább.

Ha a tészta megfőtt, adjuk az olívás alaphoz a tonhalat, és szedjük rá a tésztát. Az egészet forgassuk össze, és 2 percig együtt főzzük. A végén szórjuk meg a petrezselyemlevéllel és melegen tálaljuk.

Hozzászólások