Tonhalas, kapribogyós és olívás tészta¶
Pasta con tonno, capperi e olive¶
2021. január 4.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rövid tészta
- 104 g tonhal (2 doboz)
- 3 ek. taggiasche olívabogyó
- 2 tk. kapribogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csilipaprika (elhagyható)
- 2 ek. sűrített paradicsom
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 ek. aprított petrezselyemlevél
- só
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát és a csilipaprikát. Csepegtessük le az olajat tonhalról.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a fokhagymát és a csilit. Egy perc pirítás után adjuk hozzá az olívabogyót és a kapribogyót. Újabb 1–2 perces pirítás után adjuk hozzá a sűrített paradicsomot. Tegyük fel főni a tésztát.
A sűrített paradicsomos alapot főzzük újabb 1–2 percig, majd öntsünk rá egy fél merőkanálnyit a tészta főzővizéből. Közepes erősségen főzzük tovább.
Ha a tészta megfőtt, adjuk az olívás alaphoz a tonhalat, és szedjük rá a tésztát. Az egészet forgassuk össze, és 2 percig együtt főzzük. A végén szórjuk meg a petrezselyemlevéllel és melegen tálaljuk.