Kihagyás

Tonhalas tészta citrommal és kapribogyóval

Pasta con tonno al limone e capperi

2021. január 8.

Pasta con tonno al limone e capperi

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g rövid tészta
  • 104 g tonhal (két doboz)
  • 1 citrom
  • 2 ek. kapribogyó
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Csepegtessük le a tonhal konzervet. Hámozzuk le a citrom héját, a fehér rész nélkül. A héjat vágjuk vékony csíkokra.

Tegyük fel főni a tésztát Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a kapribogyót. 2 perc pirítás után adjuk hozzá a citromhéjat. Újabb 1 perc után öntsünk rá egy keveset a tészta főzővizéből. Lassú tűzön főzzük.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a tonhalat a kapribogyós alapra, majd erre a tésztát. Locsoljuk rá a citrom kifacsart levét, és keverjük össze. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá egy keveset a főzővizből.

Hozzászólások