Tonhalas tészta citrommal és kapribogyóval¶
Pasta con tonno al limone e capperi¶
2021. január 8.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g rövid tészta
- 104 g tonhal (két doboz)
- 1 citrom
- 2 ek. kapribogyó
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Csepegtessük le a tonhal konzervet. Hámozzuk le a citrom héját, a fehér rész nélkül. A héjat vágjuk vékony csíkokra.
Tegyük fel főni a tésztát Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a kapribogyót. 2 perc pirítás után adjuk hozzá a citromhéjat. Újabb 1 perc után öntsünk rá egy keveset a tészta főzővizéből. Lassú tűzön főzzük.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a tonhalat a kapribogyós alapra, majd erre a tésztát. Locsoljuk rá a citrom kifacsart levét, és keverjük össze. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá egy keveset a főzővizből.