Kihagyás

Tészta szárított paradicsommal, olívával és kapribogyóval

Pasta con pomodori secchi, olive e capperi

2022. szeptember 10.

Pasta con pomodori secchi, olive e capperi

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g tészta
  • 40 g szárított paradicsom
  • 40 g fekete olívabogyó
  • 10 g kapribogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csilipaprika (elhagyható)
  • 2–3 szardella
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • szurokfű
  • 4–6 bazsalikomlevél

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat.

Tegyük a fokhagymagerezdet, a szardellafilét és esetleg a csilipaprikát az olajba, és néhány percig pirítsuk. 2–3 perc után távolítsuk el a fokhagymát.

Közben vágjuk csíkokra az olajtól lecsepegtetett szárított paradicsomot, és karikázzuk fel az olívát. Adjuk az olajhoz a paradicsomot, az olívát, valamint a kapribogyót. Szórjuk meg szurokfűvel és lassú tűzön főzzük. Később, ha szükséges, adjunk egy kevés főzővizet a paradicsomos alaphoz. Tegyük fel főni a tésztát.

Egy serpenyőben enyhén pirítsuk meg a zsemlemorzsát. Ha már csak egy perc van hátra a tészta fövéséből, akkor a morzsa 2/3-ad részét szórjuk a paradicsomos alapra, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből és főzzük tovább.

Ha a tészta megfőtt, szedjük az alapra, keverjük össze, és egy percig együtt főzzük. A végén kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk.

Húzzuk le a tűzről, tépkedjük bele a bazsalikomleveleket és keverjük össze. Szedjük tányérra, és a tányéron szórjuk meg a maradék morzsával.

Megjegyzés

  • A szárított paradicsom, a kapribogyó és az olívabogyó is sós, így vigyázzunk a sózással.

Hozzászólások