Tészta zöldborsóval és tonhallal¶
Pasta con piselli e tonno¶
2017. május 6.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 320 g rövid tészta
- 320 g tonhal (4 x 80 g)
- 320 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. aprított petrezselyemlevél
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Vágjuk apróra a vöröshagymát.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és egy percig pirítsuk a fokhagymagerezdet a vöröshagymával együtt. Után adjuk hozzá a zöldborsót, és fedő alatt lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.
Közben tegyük fel főni a tésztát, illetve csepegtessük le az olajat a tonhalról. Mikor már csak 1 perc van hátra a tészta főzéséből, akkor távolítsuk el a fokhagymagerezdet, és adjuk a zöldborsóhoz a tonhalat.
Mikor a tészta megfőtt, szedjük a zöldborsóra, szórjuk rá az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és két percig pirítsuk.
Megjegyzés
- Friss és fagyasztott zöldborsóból is készíthetjük.