Kihagyás

Tészta zöldborsóval és tonhallal

Pasta con piselli e tonno

2017. május 6.

Pasta con piselli e tonno

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 320 g rövid tészta
  • 320 g tonhal (4 x 80 g)
  • 320 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. aprított petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Vágjuk apróra a vöröshagymát.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és egy percig pirítsuk a fokhagymagerezdet a vöröshagymával együtt. Után adjuk hozzá a zöldborsót, és fedő alatt lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.

Közben tegyük fel főni a tésztát, illetve csepegtessük le az olajat a tonhalról. Mikor már csak 1 perc van hátra a tészta főzéséből, akkor távolítsuk el a fokhagymagerezdet, és adjuk a zöldborsóhoz a tonhalat.

Mikor a tészta megfőtt, szedjük a zöldborsóra, szórjuk rá az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és két percig pirítsuk.

Megjegyzés

  • Friss és fagyasztott zöldborsóból is készíthetjük.

Hozzászólások