Kihagyás

Tészta kardhallal és padlizsánnal

Pasta con pesce spada e melanzane

2024. június 14.

Pasta con pesce spada e melanzane

Elkészítési idő: 40 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rövid tészta
  • 200 g kardhalfilé
  • 250 g padlizsán
  • 8–10 cherry paradicsom
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10–15 olívabogyó
  • 5 ek. extra szűz olívaolaj
  • 50 ml száraz fehérbor
  • bors

Elkészítése

Kockázzuk fel a padlizsánt. Közben egy serpenyőben tegyünk fel melegedni 3. ek. olajat. Ha az olaj forró, adjuk hozzá a padlizsánt, és élénk tűzön 10-15 percig pirítsuk, amíg nem kap aranybarna színt. Időnként keverjük meg. Ha kész, tegyük félre.

Közben vágjuk apróra a vöröshagymát. A maradék olajat tegyük fel melegedni egy másik serpenyőben. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymagerezdet. Mérsékelt lángon pirítsuk, amíg üveges nem lesz a hagyma.

Közben kockázzuk fel a kardhalfilét. Kb. akkora darabokra vágjuk, mint a padlizsánt. Vágjuk négy darabra a paradicsomokat. Daraboljuk fel az olívabogyókat.

Szedjük ki a fokhagymát az olajból és adjuk az olajhoz a kardhalfilét. Gyakran forgassuk meg, és élénk tűzön kifehéredésig pirítsuk. Öntsük fel a borral, és addig főzzük, amíg a bor alkoholtartalma el nem fő.

Mérsékeljük a hal alatt a tűzet, és adjuk hozzá a paradicsomot, valamint az olívabogyót. Fedő alatt mérsékelt tűzön 15 percig főzzük. Időnként keverjük meg.

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Ha forró, tegyük fel főni a tésztát.

Ha a padlizsán alatti folyadék elfőtt, akkor adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. Kb. 2 perccel azelőtt, hogy a tészta készre főne, adjuk a halhoz a korábban félretett padlizsánt. Keverjük össze, és ha szükséges sózzuk.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a halra, szórjuk meg frissen őrölt borssal és keverjük össze. Melegen tálaljuk.

Hozzászólások