Kihagyás

Diós tészta taleggio sajttal

Pasta con noci e taleggio

2020. december 3.

Pasta con noci e taleggio

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g rövid tészta
  • 80 g taleggio sajt
  • 100 g tej
  • 60 g dióbél
  • 1 diónyi vaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Tegyük félre a dió negyedrészét, és a többit vágjuk apróra.

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá az apróra vágott diót, és közepes erősségen 3–4 percig pirítsuk. Közben vágjuk le a sajt kérgét, és vágjuk kisebb darabokra a sajtot.

Tegyük fel főni a tésztát. Mérsékeljük a diós vaj alatt a tűzet, és adjuk hozzá a tejet, valamint a feldarabolt sajtot. Lassú tűzön főzzük, amíg a sajt teljesen el nem olvad. Közben a maradék diót vágjuk nagyobb darabokra.

A tésztát szedjük a sajtos alapra, és 2 percig együtt főzzük. Tálaláskor a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal, és díszítsük a durvára vágott dióval.

Hozzászólások