Diós tészta taleggio sajttal¶
Pasta con noci e taleggio¶
2020. december 3.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g rövid tészta
- 80 g taleggio sajt
- 100 g tej
- 60 g dióbél
- 1 diónyi vaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Tegyük félre a dió negyedrészét, és a többit vágjuk apróra.
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá az apróra vágott diót, és közepes erősségen 3–4 percig pirítsuk. Közben vágjuk le a sajt kérgét, és vágjuk kisebb darabokra a sajtot.
Tegyük fel főni a tésztát. Mérsékeljük a diós vaj alatt a tűzet, és adjuk hozzá a tejet, valamint a feldarabolt sajtot. Lassú tűzön főzzük, amíg a sajt teljesen el nem olvad. Közben a maradék diót vágjuk nagyobb darabokra.
A tésztát szedjük a sajtos alapra, és 2 percig együtt főzzük. Tálaláskor a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal, és díszítsük a durvára vágott dióval.