Kihagyás

Tészta garnélával és burrátával

Pasta con gamberi e burrata

2023. október 12.

Pasta con gamberi e burrata

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g rövid tészta
  • 200 g burrata
  • 200 g cherry paradicsom
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 6-8 bazsalikomlevél
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben vágjuk félbe a paradicsomokat. Ha a víz forr, tegyük fel főni a tésztát.

Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, és adjuk hozzá a félbevágott paradicsomokat. Enyhén sózzuk meg, és közepes erősségen főzzük. Közben tisztítsuk meg és vágjuk 3–4 darabra a garnélákat.

Mikor már csak 1 perc van hátra a tészta fövéséből, adjuk a feldarabolt garnélákat a paradicsomos alaphoz.

A kész tésztát szedjük a paradicsomra. Keverjük össze és 1–2 percig együtt főzzük. Ha szükséges sózzuk. A végén tépkedjük bele a bazsalikomleveleket.

Tálaláskor a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal, és helyezzük a tetejére a félbevágott burrátát.

Hozzászólások