Tészta garnélával és burrátával¶
Pasta con gamberi e burrata¶
2023. október 12.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g rövid tészta
- 200 g burrata
- 200 g cherry paradicsom
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 6-8 bazsalikomlevél
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben vágjuk félbe a paradicsomokat. Ha a víz forr, tegyük fel főni a tésztát.
Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, és adjuk hozzá a félbevágott paradicsomokat. Enyhén sózzuk meg, és közepes erősségen főzzük. Közben tisztítsuk meg és vágjuk 3–4 darabra a garnélákat.
Mikor már csak 1 perc van hátra a tészta fövéséből, adjuk a feldarabolt garnélákat a paradicsomos alaphoz.
A kész tésztát szedjük a paradicsomra. Keverjük össze és 1–2 percig együtt főzzük. Ha szükséges sózzuk. A végén tépkedjük bele a bazsalikomleveleket.
Tálaláskor a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal, és helyezzük a tetejére a félbevágott burrátát.