Kihagyás

Tészta fügével és feketeerdei sonkával

Pasta con fichi e speck

2020. szeptember 12.

Pasta con fichi e speck

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rövid tészta
  • 4–5 érett füge
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 100 g feketeerdei sonka
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • reszelt parmezán
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben vágjuk apróra a hagymát, és csíkozzuk fel a sonkát. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat.

Tegyük a serpenyőbe a hagymát és a sonkát, és 1–2 percig közepes erősségen pirítsuk. Közben vágjunk néhány szeletet a fügéből, a többit hámozzuk meg, és kockázzuk fel.

Tegyük fel főni a tésztát. Adjuk a felkockázott fügét a sonkás alaphoz, és közepes erősségen főzzük. Ha túl száraz lesz, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és mérsékeljük a tűzet. A füge nagy része szét fog főni, és egy krémes alap lesz belőle.

A megfőtt tésztát szedjük az alapra, adjunk hozzá fél merőkanállal a tészta főzővizéből. Keverjük össze, és 1–2 percig főzzük együtt. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Tálaláskor, a tányéron díszítsük a félretett fügével, és szórjuk meg reszelt parmezánnal.

Megjegyzés

  • A fügét nem szükséges sózni, mert a füstölt sonkától elég sós lesz. Csak a tészta főzővizébe tegyünk sót.

Hozzászólások