Kihagyás

Fetás tészta paradicsommal

Pasta con feta e pomodorini

2024. július 1.

Pasta con feta e pomodorini

Egy krémes, gyors nyári étel. Mire a tészta megfő, addigra az öntet is elkészül.

Elkészítési idő: 15 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rövid tészta
  • 100 g feta sajt
  • 200 g cherry paradicsom
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4–5 bazsalikomlevél
  • 2 csipetnyi oregánó
  • bors
  • só (a tésztához)

Elkészítése

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Egy edényben tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. A fokhagymagerezdet roppantsuk meg, és tegyük az olajba.

A paradicsomokat vágjuk ketté, és adjuk az olajhoz. Szórjuk meg egy kevés oregánóval, és közepes erősségen főzzük. 1–2 perc után a paradicsomokat fakanállal roppantsuk meg, és további 4-5 percig főzzük. Közben tegyük fel főni a tésztát.

A fetát morzsoljuk bele a paradicsomos alapba, illetve a fokhagymát távolítsuk el. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és főzzük krémesre. Ha marad egy két nagyobb darab sajt, az nem baj.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a paradicsomos alapra, és 1–2 percig együtt főzzük. A végén húzzuk le a tűzről, tépkedjük bele a bazsalikomot, valamint szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Megjegyzés

  • A fetás paradicsomot nem szükséges sózni, mert a feta önmagában elég sós. Ha még is sótlan lenne, akkor közvetlenül a tészta hozzáadása előtt sózzuk meg.

Hozzászólások