Fetás tészta paradicsommal¶
Pasta con feta e pomodorini¶
2024. július 1.
Egy krémes, gyors nyári étel. Mire a tészta megfő, addigra az öntet is elkészül.
Elkészítési idő: 15 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rövid tészta
- 100 g feta sajt
- 200 g cherry paradicsom
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4–5 bazsalikomlevél
- 2 csipetnyi oregánó
- bors
- só (a tésztához)
Elkészítése¶
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Egy edényben tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. A fokhagymagerezdet roppantsuk meg, és tegyük az olajba.
A paradicsomokat vágjuk ketté, és adjuk az olajhoz. Szórjuk meg egy kevés oregánóval, és közepes erősségen főzzük. 1–2 perc után a paradicsomokat fakanállal roppantsuk meg, és további 4-5 percig főzzük. Közben tegyük fel főni a tésztát.
A fetát morzsoljuk bele a paradicsomos alapba, illetve a fokhagymát távolítsuk el. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és főzzük krémesre. Ha marad egy két nagyobb darab sajt, az nem baj.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a paradicsomos alapra, és 1–2 percig együtt főzzük. A végén húzzuk le a tűzről, tépkedjük bele a bazsalikomot, valamint szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Megjegyzés
- A fetás paradicsomot nem szükséges sózni, mert a feta önmagában elég sós. Ha még is sótlan lenne, akkor közvetlenül a tészta hozzáadása előtt sózzuk meg.