Tészta zöldbabbal¶
Pasta con fagiolini¶
2020. július 30.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rövid tészta
- 200 g zöldbab
- 50 g sonka
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- csilipaprika
- só
- bors
Elkészítése¶
Mossuk meg a zöldbabot, majd a végeit vágjuk le. Vágjuk kb. akkora darabokra, amekkora a tészta. A sonkát csíkozzuk fel.
Közben tegyük fel melegedni a tészta főzővizét, és egy serpenyőben melegítsük meg az olajat. Adjuk az olajhoz a fokhagymagerezdet, a feldarabolt csilit és a sonkát. Mikor a fokhagyma barnulni kezd, adjuk hozzá a zöldbabot, és fedő alatt, közepes erősségen főzzük.
2–3 perc után adjunk hozzá egy merőkanállal a tészta főzővizéből. 4–5 perc múlva tegyük fel főni a tésztát.
Ha a bab alatt a víz elfő, akkor pótoljuk, hogy ne égjen le bab.
Ha a tészta megfőtt, szedjük ki a fokhagymát a serpenyőből, és adjuk a babhoz a tésztát. Ha szükséges, sózzuk. Adjunk hozzá egy kevés főzővizet, és 1–2 percig együtt pirítsuk.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.