Kihagyás

Tészta zöldbabbal

Pasta con fagiolini

2020. július 30.

Pasta con fagiolini

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rövid tészta
  • 200 g zöldbab
  • 50 g sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • csilipaprika
  • bors

Elkészítése

Mossuk meg a zöldbabot, majd a végeit vágjuk le. Vágjuk kb. akkora darabokra, amekkora a tészta. A sonkát csíkozzuk fel.

Közben tegyük fel melegedni a tészta főzővizét, és egy serpenyőben melegítsük meg az olajat. Adjuk az olajhoz a fokhagymagerezdet, a feldarabolt csilit és a sonkát. Mikor a fokhagyma barnulni kezd, adjuk hozzá a zöldbabot, és fedő alatt, közepes erősségen főzzük.

2–3 perc után adjunk hozzá egy merőkanállal a tészta főzővizéből. 4–5 perc múlva tegyük fel főni a tésztát.

Ha a bab alatt a víz elfő, akkor pótoljuk, hogy ne égjen le bab.

Ha a tészta megfőtt, szedjük ki a fokhagymát a serpenyőből, és adjuk a babhoz a tésztát. Ha szükséges, sózzuk. Adjunk hozzá egy kevés főzővizet, és 1–2 percig együtt pirítsuk.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Hozzászólások