Tészta babbal és ‘ndujával¶
Pasta con fagioli e ‘nduja¶
2018. október 20.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 320 g rövid tészta
- 240 g főtt tarkabab
- 80 g ‘nduja
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 4 ek. reszelt pecorino sajt
- 1/2 kk. őrölt édeskömény
- 8-10 szem édeskömény
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- só
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővízét. Egy edényben melegítsük meg az olajat. Közben vágjuk kockára a hagymát.
Adjuk a hagymát az édesköménnyel együtt az olajhoz, és 2 percig pirítsuk, majd morzsoljuk bele az ‘nduját. Közepes erősségen addig főzzük, amíg a ‘nduja szét nem fő. Ezután adjuk hozzá a babot, valamint egy merőkanállal a tészta főzővizéből, és mérsékelt tűzön, fedő alatt főzzük.
Közben tegyük fel főni a tésztát. Ha a tészta megfőtt, szedjük a babos alapra. Öntsük fel egy merőkanál főzővízzel, és két percig fedő nélkül főzzük. Ha szükséges, sózzuk.
Tálaláskor, a tányéron, szórjuk meg pecorino sajttal.