Kihagyás

Káposztás tészta szalonnával

Pasta con cavolo rosso e pancetta

2020. november 14.

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g linguine tészta
  • 200 g lila káposzta
  • 100 g pancetta vagy füstölt bacon
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • szurokfű
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben egy serpenyőben melegítsük fel az olajat. A szalonnát vágjuk csíkokra.

Amikor az olaj már meleg, adjuk hozzá a szalonnát, és közepes erősségen 4–5 percig pirítsuk. Addig, amíg egy kissé megpirul.

Közben vágjuk, vagy gyaluljuk vékony csíkokra a káposztát. Ha szalonna már megpirult, szedjük ki egy tányérba, és a maradék olajhoz adjuk hozzá a káposztát. Sózzuk, szórjuk meg szurokfűvel, és élénk tűzön pirítsuk. A tésztát is tegyük fel főni.

Ha a tészta megfőtt, adjuk a káposztához. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, és adjuk hozzá a korábban félretett szalonnát. Keverjük össze és tálaljuk.

Hozzászólások