Káposztás tészta szalonnával¶
Pasta con cavolo rosso e pancetta¶
2020. november 14.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g linguine tészta
- 200 g lila káposzta
- 100 g pancetta vagy füstölt bacon
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- szurokfű
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben egy serpenyőben melegítsük fel az olajat. A szalonnát vágjuk csíkokra.
Amikor az olaj már meleg, adjuk hozzá a szalonnát, és közepes erősségen 4–5 percig pirítsuk. Addig, amíg egy kissé megpirul.
Közben vágjuk, vagy gyaluljuk vékony csíkokra a káposztát. Ha szalonna már megpirult, szedjük ki egy tányérba, és a maradék olajhoz adjuk hozzá a káposztát. Sózzuk, szórjuk meg szurokfűvel, és élénk tűzön pirítsuk. A tésztát is tegyük fel főni.
Ha a tészta megfőtt, adjuk a káposztához. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, és adjuk hozzá a korábban félretett szalonnát. Keverjük össze és tálaljuk.