Kelbimbós tészta pancettával¶
Pasta con cavolini di Bruxelles e pancetta¶
2020. március 1.
Elkészítési idő: 35 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rövid tészta
- 250 g kelbimbó
- 100 g pancetta vagy bacon
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- reszelt parmezán
- só
- bors
Elkészítése¶
Tisztítsuk meg a kelbimbókat, majd vágjuk félbe, ha nagyobbak, akkor negyedekbe. Közben egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat.
Adjuk az olajhoz a kelbimbót, és mérsékelt tűzön, fedő alatt főzzük 10 percig. Időnként keverjük meg. Közben tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Ha már egy kicsit pirult a kelbimbó, akkor adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.
Közben csíkozzuk fel a szalonnát. Ha a kelbimbó megpuhult, és még van alatta folyadék, akkor fedő nélkül, nagy lángon főzzük el a vizet.
Ha elfőtt a folyadék, sózzuk, szedjük ki a kelbimbót egy tányérba, és adjuk az olajhoz a szalonnát. Tegyük fel főni a tésztát.
A szalonnát nagy lángon pirítsuk meg. Ha hamarabb megpirul, mint ahogy a tészta megfő, akkor húzzuk le a tűzről Mikor már csak 1-2 perc van hátra a tészta fővéséből, akkor tegyük vissza a tűzre a szalonnát, adjuk hozzá a kelbimbót, és az egészet melegítsük át.
Szedjük a tésztát a kelbimbóra, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és pirítsuk össze. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg reszelt parmezánnal.