Kihagyás

Kelbimbós tészta pancettával

Pasta con cavolini di Bruxelles e pancetta

2020. március 1.

Pasta con cavolini di Bruxelles e pancetta

Elkészítési idő: 35 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rövid tészta
  • 250 g kelbimbó
  • 100 g pancetta vagy bacon
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • reszelt parmezán
  • bors

Elkészítése

Tisztítsuk meg a kelbimbókat, majd vágjuk félbe, ha nagyobbak, akkor negyedekbe. Közben egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat.

Adjuk az olajhoz a kelbimbót, és mérsékelt tűzön, fedő alatt főzzük 10 percig. Időnként keverjük meg. Közben tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Ha már egy kicsit pirult a kelbimbó, akkor adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.

Közben csíkozzuk fel a szalonnát. Ha a kelbimbó megpuhult, és még van alatta folyadék, akkor fedő nélkül, nagy lángon főzzük el a vizet.

Ha elfőtt a folyadék, sózzuk, szedjük ki a kelbimbót egy tányérba, és adjuk az olajhoz a szalonnát. Tegyük fel főni a tésztát.

A szalonnát nagy lángon pirítsuk meg. Ha hamarabb megpirul, mint ahogy a tészta megfő, akkor húzzuk le a tűzről Mikor már csak 1-2 perc van hátra a tészta fővéséből, akkor tegyük vissza a tűzre a szalonnát, adjuk hozzá a kelbimbót, és az egészet melegítsük át.

Szedjük a tésztát a kelbimbóra, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és pirítsuk össze. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg reszelt parmezánnal.

Hozzászólások