Kihagyás

Tészta karfiollal és bottargával

Pasta con cavolfiore e bottarga

2019. július 26.

Pasta con cavolfiore e bottarga

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 1 kisebb karfiol
  • 280 g fodros nagykocka
  • 25 g bottarga di muggine
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 csilipaprika
  • bors

Elkészítése

A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira. Egy edényben hideg vízzel és kevés sóval tegyük fel főni. A forrástól számított 8 percig főzzük.

Közben vágjuk apróra a fokhagymát, illetve a csilit is vágjuk fel. Egy serpenyőben tegyük fel az olajat melegedni.

Mikor már 7 perce fő a karfiol, adjuk az olajhoz a fokhagymát és a csilit, és lassú tűzön pirítsuk.

Ha a karfiol megfőtt, szedjük ki a vízből, és csepegtessük le. A nagyobb darabokat vágjuk apróbbra, és adjuk a fokhagymás olajhoz. Néhány kisebb darabot tegyünk félre a díszítéshez.

A karfiolhoz adjunk 2 merőkanálnyi vizet, és élénk tűzön főzzük. A karfiol főzővizében tegyük fel főni a tésztát.

Ha nagyobb karfioldarabok is vannak a serpenyőben, akkor azokat fakanállal nyomjuk össze. Nem baj, ha egy kicsit szétfő, mert akkor krémesebb lesz a szósz.

Ha tészta megfőtt, akkor szedjük a karfiolra, borsozzuk, és keverjük össze. 1-2 percig pirítsuk együtt az ételt.

Tálaláskor, a tányéron díszítsük a félretett karfioldarabokkal, és reszeljük a tetejére a bottargát.

Hozzászólások