Tészta karfiollal és bottargával¶
Pasta con cavolfiore e bottarga¶
2019. július 26.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 1 kisebb karfiol
- 280 g fodros nagykocka
- 25 g bottarga di muggine
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 csilipaprika
- só
- bors
Elkészítése¶
A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira. Egy edényben hideg vízzel és kevés sóval tegyük fel főni. A forrástól számított 8 percig főzzük.
Közben vágjuk apróra a fokhagymát, illetve a csilit is vágjuk fel. Egy serpenyőben tegyük fel az olajat melegedni.
Mikor már 7 perce fő a karfiol, adjuk az olajhoz a fokhagymát és a csilit, és lassú tűzön pirítsuk.
Ha a karfiol megfőtt, szedjük ki a vízből, és csepegtessük le. A nagyobb darabokat vágjuk apróbbra, és adjuk a fokhagymás olajhoz. Néhány kisebb darabot tegyünk félre a díszítéshez.
A karfiolhoz adjunk 2 merőkanálnyi vizet, és élénk tűzön főzzük. A karfiol főzővizében tegyük fel főni a tésztát.
Ha nagyobb karfioldarabok is vannak a serpenyőben, akkor azokat fakanállal nyomjuk össze. Nem baj, ha egy kicsit szétfő, mert akkor krémesebb lesz a szósz.
Ha tészta megfőtt, akkor szedjük a karfiolra, borsozzuk, és keverjük össze. 1-2 percig pirítsuk együtt az ételt.
Tálaláskor, a tányéron díszítsük a félretett karfioldarabokkal, és reszeljük a tetejére a bottargát.