Brokkolis tészta ricottával¶
Pasta con broccoli e ricotta¶
2021. február 21.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rövid tészta
- 120 g ricotta
- 250 g brokkoli
- 60 g parmezán
- 1 ek. fenyőmag
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Szedjük rózsáira a brokkolit, és mossuk meg. Ha forr a víz, adjuk a brokkolit a vízhez, és 5 percig főzzük.
Egy serpenyőt tegyünk fel a tűzhelyre, szórjuk bele a fenyőmagot, és olaj nélkül pirítsuk meg. A megpörkölődött fenyőmagot szedjük ki, és tegyük félre. Közben egy tálkában keverjük össze a ricottát a parmezánnal, és egy kevés főzővízzel krémesítsük.
Öntsük a serpenyőbe az olajat, és adjuk hozzá a fokhagymagerezdet. Közepes erősségen pirítsuk. Szedjük ki a brokkolit a főzővízből, és adjuk az olajhoz. Lassú tűzön pirítsuk tovább. Tegyük fel főni a tésztát.
Szedjük ki a fokhagymát a serpenyőből. A megfőtt tésztát szedjük a brokkolira, borsozzuk, és 1–2 percig együtt főzzük. Majd húzzuk le a tűzről a serpenyőt, és keverjük a tésztához a ricottás krémet. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.
A tányéron szórjuk meg a megpörkölt fenyőmaggal.