Kihagyás

Brokkolis tészta ricottával

Pasta con broccoli e ricotta

2021. február 21.

Pasta con broccoli e ricotta

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rövid tészta
  • 120 g ricotta
  • 250 g brokkoli
  • 60 g parmezán
  • 1 ek. fenyőmag
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Szedjük rózsáira a brokkolit, és mossuk meg. Ha forr a víz, adjuk a brokkolit a vízhez, és 5 percig főzzük.

Egy serpenyőt tegyünk fel a tűzhelyre, szórjuk bele a fenyőmagot, és olaj nélkül pirítsuk meg. A megpörkölődött fenyőmagot szedjük ki, és tegyük félre. Közben egy tálkában keverjük össze a ricottát a parmezánnal, és egy kevés főzővízzel krémesítsük.

Öntsük a serpenyőbe az olajat, és adjuk hozzá a fokhagymagerezdet. Közepes erősségen pirítsuk. Szedjük ki a brokkolit a főzővízből, és adjuk az olajhoz. Lassú tűzön pirítsuk tovább. Tegyük fel főni a tésztát.

Szedjük ki a fokhagymát a serpenyőből. A megfőtt tésztát szedjük a brokkolira, borsozzuk, és 1–2 percig együtt főzzük. Majd húzzuk le a tűzről a serpenyőt, és keverjük a tésztához a ricottás krémet. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.

A tányéron szórjuk meg a megpörkölt fenyőmaggal.

Hozzászólások