Tészta spárgával, garnélával és burrátával¶
Pasta con asparagi, gamberi e burrata¶
2023. május 21.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rövid tészta
- 8–10 db. spárga
- 10–12 db. garnéla
- 250 g burráta
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
A fagyasztott garnélát tegyük hideg vízbe. A vizet 3-4 percenként cseréljük le, hogy gyorsabban kiolvadjon a garnéla.
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. A spárga kemény részét törjük le, a szárát karikázzuk fel. A spárgafejeket hosszában vágjuk ketté, tegyük félre.
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. A tésztát sós vízben tegyük fel főni. A meleg olajhoz adjuk hozzá a felkarikázott spárgát, és közepes erősségen 10 percig pirítsuk. Félidőben adjuk hozzá a spárgafejeket.
Közben tisztítsuk meg a garnélát. Ha már csak két perc van hátra a tészta fövéséből, adjuk a spárgához a garnélát. 1 perc után fordítsuk meg a garnélákat. A spárgás keveréket sózzuk meg.
Ha a tészta kész, szedjük a spárgás alapra, keverjük össze és további egy percig főzzük. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Tálaláskor, a tányéron helyezzük az étel tetejére a félbevágott burrátát.