Kihagyás

Tészta spárgával, garnélával és burrátával

Pasta con asparagi, gamberi e burrata

2023. május 21.

Pasta con asparagi, gamberi e burrata

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rövid tészta
  • 8–10 db. spárga
  • 10–12 db. garnéla
  • 250 g burráta
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

A fagyasztott garnélát tegyük hideg vízbe. A vizet 3-4 percenként cseréljük le, hogy gyorsabban kiolvadjon a garnéla.

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. A spárga kemény részét törjük le, a szárát karikázzuk fel. A spárgafejeket hosszában vágjuk ketté, tegyük félre.

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. A tésztát sós vízben tegyük fel főni. A meleg olajhoz adjuk hozzá a felkarikázott spárgát, és közepes erősségen 10 percig pirítsuk. Félidőben adjuk hozzá a spárgafejeket.

Közben tisztítsuk meg a garnélát. Ha már csak két perc van hátra a tészta fövéséből, adjuk a spárgához a garnélát. 1 perc után fordítsuk meg a garnélákat. A spárgás keveréket sózzuk meg.

Ha a tészta kész, szedjük a spárgás alapra, keverjük össze és további egy percig főzzük. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal.

Tálaláskor, a tányéron helyezzük az étel tetejére a félbevágott burrátát.

Hozzászólások