Tészta spárgával és kolbásszal¶
Pasta con asparagi e salsiccia¶
2024. május 12.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rövid tészta
- 250 g spárga
- 200 g sütnivaló kolbász
- 2–3 ek. reszelt parmezán
- só
- bors
Elkészítése¶
Egy serpenyőt tegyünk közepes erősségű tűzre. A kolbászt fejtsük ki a bélből, és kézzel tépkedjük a serpenyőbe. 10 percig pirítsuk, és időnként keverjük meg.
Közben tisztítsuk meg a spárgát, és vágjuk karikára. A fejeket hagyjuk egyben. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét.
A spárgát adjuk a kolbászhoz, és közepese erősségen főzzük 8–10 percig. Tegyük fel főni a tésztát. Ha szükséges, a tészta főzővizéből adjunk egy keveset a spárgához.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a spárgás keverékre. Forgassuk össze, és 1–2 percig együtt pirítsuk. Borsozzuk, és ha szükséges, sózzuk.
Tálaláskor szedjük tányérra, és a tányéron szórjuk meg a reszelt sajttal.