Kihagyás

Tészta spárgával és kolbásszal

Pasta con asparagi e salsiccia

2024. május 12.

Pasta con asparagi e salsiccia

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rövid tészta
  • 250 g spárga
  • 200 g sütnivaló kolbász
  • 2–3 ek. reszelt parmezán
  • bors

Elkészítése

Egy serpenyőt tegyünk közepes erősségű tűzre. A kolbászt fejtsük ki a bélből, és kézzel tépkedjük a serpenyőbe. 10 percig pirítsuk, és időnként keverjük meg.

Közben tisztítsuk meg a spárgát, és vágjuk karikára. A fejeket hagyjuk egyben. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét.

A spárgát adjuk a kolbászhoz, és közepese erősségen főzzük 8–10 percig. Tegyük fel főni a tésztát. Ha szükséges, a tészta főzővizéből adjunk egy keveset a spárgához.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a spárgás keverékre. Forgassuk össze, és 1–2 percig együtt pirítsuk. Borsozzuk, és ha szükséges, sózzuk.

Tálaláskor szedjük tányérra, és a tányéron szórjuk meg a reszelt sajttal.

Hozzászólások