Tészta spárgával és pancettával¶
Pasta con asparagi e pancetta¶
2025. május 1.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rövid tészta
- 250 g spárga
- 50 g pancetta
- 6-8 cherry paradicsom
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- reszelt parmezán
- só
- bors
Elkészítése¶
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben csíkozzuk fel a pancettát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a pancettát, és közepes erősségen pirítsuk meg.
Közben tisztítsuk meg a spárgákat. A spárgafejeket vágjuk le, a szárukat karikázzuk fel. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét.
Ha a pancetta megpirult, szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. Adjuk a zsiradékhoz a felkarikázott spárgát. 2–3 perc után a spárgafejeket is adjuk hozzá.
Tegyük fel főni a tésztát. Közben vágjuk félbe a paradicsomokat. Ha már kb. csak 1 perc van hátra a tészta fövéséből, adjuk a spárgához a paradicsomokat, és sózzuk meg.
A tésztát szedjük a spárgára, adjuk hozzá a pancettát és forgassuk össze. 1–2 percig együtt főzzük. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg parmezánnal, és adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. Alaposan keverjük össze.
Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal és parmezánnal.