Kihagyás

Tészta spárgával és pancettával

Pasta con asparagi e pancetta

2025. május 1.

Pasta con asparagi e pancetta

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rövid tészta
  • 250 g spárga
  • 50 g pancetta
  • 6-8 cherry paradicsom
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • reszelt parmezán
  • bors

Elkészítése

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Közben csíkozzuk fel a pancettát. Ha az olaj meleg, adjuk hozzá a pancettát, és közepes erősségen pirítsuk meg.

Közben tisztítsuk meg a spárgákat. A spárgafejeket vágjuk le, a szárukat karikázzuk fel. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét.

Ha a pancetta megpirult, szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. Adjuk a zsiradékhoz a felkarikázott spárgát. 2–3 perc után a spárgafejeket is adjuk hozzá.

Tegyük fel főni a tésztát. Közben vágjuk félbe a paradicsomokat. Ha már kb. csak 1 perc van hátra a tészta fövéséből, adjuk a spárgához a paradicsomokat, és sózzuk meg.

A tésztát szedjük a spárgára, adjuk hozzá a pancettát és forgassuk össze. 1–2 percig együtt főzzük. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg parmezánnal, és adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. Alaposan keverjük össze.

Tálaláskor, a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal és parmezánnal.

Hozzászólások