Tészta spárgával, kagylóval és burrátával¶
Pasta con asparagi, cozze e burrata¶
2024. április 28.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 160 g rövid tészta
- 250 g zöld spárga
- 100 g kagyló
- 2 x 125 g burráta
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. aprított petrezselyemlevél
- só
- bors
Elkészítése¶
A kagylót tegyük hideg vízbe, és 5 percenként cseréljük le alatta a vizet. Kb. 15 perc alatt teljesen felenged majd.
Közben tisztítsuk meg a spárgát. Karikázzuk fel, a nagyobb spárgafejeket hosszában vágjuk ketté.
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. A fokhagymát vágjuk ketté, távolítsuk el a közepét, és tegyük a forró olajba. Mikor egy kis színt kapott, távolítsuk el.
Adjuk az olajhoz a spárgát, és közepes erősségen főzzük. Tegyük fel főni a tésztát.
Amikor a tészta fövéséből már csak 2 perc van hátra, adjuk a spárgához a kagylót. Egy kicsit emeljük meg a serpenyő alatt a hőmérsékletet. Sózzuk és adjunk hozzá a tészta főzővizéből egy merőkanálnyit.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a spárgás alapra, és adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. 1–2 perc után húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a felaprított petrezselyemlevelet.
Szedjük tányérra a tésztát. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, és helyezzük a tetejére a burrátát.