Kihagyás

Tészta spárgával, kagylóval és burrátával

Pasta con asparagi, cozze e burrata

2024. április 28.

Pasta con asparagi, cozze e burrata

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 160 g rövid tészta
  • 250 g zöld spárga
  • 100 g kagyló
  • 2 x 125 g burráta
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. aprított petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítése

A kagylót tegyük hideg vízbe, és 5 percenként cseréljük le alatta a vizet. Kb. 15 perc alatt teljesen felenged majd.

Közben tisztítsuk meg a spárgát. Karikázzuk fel, a nagyobb spárgafejeket hosszában vágjuk ketté.

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. A fokhagymát vágjuk ketté, távolítsuk el a közepét, és tegyük a forró olajba. Mikor egy kis színt kapott, távolítsuk el.

Adjuk az olajhoz a spárgát, és közepes erősségen főzzük. Tegyük fel főni a tésztát.

Amikor a tészta fövéséből már csak 2 perc van hátra, adjuk a spárgához a kagylót. Egy kicsit emeljük meg a serpenyő alatt a hőmérsékletet. Sózzuk és adjunk hozzá a tészta főzővizéből egy merőkanálnyit.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a spárgás alapra, és adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. 1–2 perc után húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a felaprított petrezselyemlevelet.

Szedjük tányérra a tésztát. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, és helyezzük a tetejére a burrátát.

Hozzászólások