Kihagyás

Sajtos tészta tojással

Pasta cacio e uova

2023. február 28.

Pasta cacio e uova

Elkészítési idő: 15 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g ditalini tészta
  • 2 ek. reszelt parmezán
  • 2 ek. reszelt pecorino sajt
  • 2 tojás
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors
  • só a tészta főzéséhez

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben reszeljük le a sajtokat.

Ha a víz forr, enyhén sózzuk meg, és tegyük fel főni a tésztát. A tojásokat verjük fel, adjuk hozzájuk a reszelt sajtokat, és keverjük csomómentesre. Szórjunk bele egy kevés frissen őrölt borsot, és azzal is keverjük el.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat. Ha a tészta megfőtt, szedjük az olajra, és adjunk hozzá 2–3 evőkanállal a tészta főzővizéből. Egy percig együtt pirítsuk.

Kapcsoljuk ki a serpenyő alatt a lángot, és öntsük a tésztára a tojásos keveréket. Kevergessük addig, amíg egy kissé megszilárdul a tojás, de még lágy marad. Tehát nem a megszokott tojásos tészta állag a cél, hanem egy kissé krémes állapot. Külön sózni nem szükséges, mert a tésztát sós vízben főztük ki, és a sajtok is sósak.

Szedjük tányérra, és a tányéron szórjuk meg frissen őrölt borssal és reszelt sajttal.

Hozzászólások