Penne tészta padlizsánnal¶
Penne con melanzane¶
2022. július 16.
Elkészítési idő: 30+15 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 320 g penne tészta
- 2 kisebb padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 4 érett paradicsom
- 12-14 db. bazsalikomlevél
- só
- bors
Elkészítése¶
Vágjuk kockára a padlizsánt, sózzuk be, és tegyük egy szűrőbe. Szórjunk rá egy csipetnyi sót, és keverjük össze. A szűrőt helyezzük egy tálra, és 30 percig hagyjuk állni. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. A hagymát vágjuk apróra
Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymagerezdet. 1–2 perc pirítás után adjuk hozzá a lecsepegtetett padlizsánt, valamint két evőkanállal a tészta főzővizéből, és lassú tűzön 5 percig főzzük.
Közben tegyük fel a tésztát főni. Hámozzuk meg a paradicsomot, és a húsát kockázzuk fel. Az 5 perc letelte után adjuk a padlizsánhoz, és újabb 10 percig főzzük. A végén sózzuk, borsozzuk, és távolítsuk el a fokhagymát.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a padlizsánra, adjunk hozzá 3–4 evőkanállal a tészta főzővizéből, és 1–2 percig együtt főzzük. Húzzuk le a tűzről és tépkedjük bele a bazsalikomot, és keverjük össze.
Tálaláskor díszítsük bazsalikomlevéllel.