Kihagyás

Penne tészta padlizsánnal

Penne con melanzane

2022. július 16.

Penne con melanzane

Elkészítési idő: 30+15 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 320 g penne tészta
  • 2 kisebb padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 4 érett paradicsom
  • 12-14 db. bazsalikomlevél
  • bors

Elkészítése

Vágjuk kockára a padlizsánt, sózzuk be, és tegyük egy szűrőbe. Szórjunk rá egy csipetnyi sót, és keverjük össze. A szűrőt helyezzük egy tálra, és 30 percig hagyjuk állni. Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. A hagymát vágjuk apróra

Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymagerezdet. 1–2 perc pirítás után adjuk hozzá a lecsepegtetett padlizsánt, valamint két evőkanállal a tészta főzővizéből, és lassú tűzön 5 percig főzzük.

Közben tegyük fel a tésztát főni. Hámozzuk meg a paradicsomot, és a húsát kockázzuk fel. Az 5 perc letelte után adjuk a padlizsánhoz, és újabb 10 percig főzzük. A végén sózzuk, borsozzuk, és távolítsuk el a fokhagymát.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a padlizsánra, adjunk hozzá 3–4 evőkanállal a tészta főzővizéből, és 1–2 percig együtt főzzük. Húzzuk le a tűzről és tépkedjük bele a bazsalikomot, és keverjük össze.

Tálaláskor díszítsük bazsalikomlevéllel.

Hozzászólások