Kihagyás

Orecchiette spenóttal és paradicsommal

Orecchiette con spinaci e pomodorini

2017. április 22.

Orecchiette con spinaci e pomodorini

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 360 g orecchiette tészta
  • 120 g spenót
  • 250 g datolya paradicsom
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi cukor
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben tisztítsuk meg és vágjuk apróra a fokhagymát. A paradicsomokat vágjuk négy részre.

A tészta főzővizét sózzuk, és tegyük fel főni a tésztát.

Egy edényben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát, és egy percig pirítsuk. Adjuk hozzá a paradicsomot, szórjuk meg egy kevés cukorral, keverjük össze, és 3-4 perig közepes erősségű tűzön főzzük. Időnként keverjük meg.

Közben mossuk meg, és tépkedjük nagyobb darabokra a spenótot. Adjuk a paradicsomhoz, és fedő alatt 4 percig főzzük. 2-3 alkalommal keverjük meg.

Sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leszűrt tésztát, valamint egy keveset a tészta főzővizéből. Mérsékelt tűzön, 1–2 percig pirítsuk.

Hozzászólások