Orecchiette spenóttal és paradicsommal¶
Orecchiette con spinaci e pomodorini¶
2017. április 22.
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 360 g orecchiette tészta
- 120 g spenót
- 250 g datolya paradicsom
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi cukor
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben tisztítsuk meg és vágjuk apróra a fokhagymát. A paradicsomokat vágjuk négy részre.
A tészta főzővizét sózzuk, és tegyük fel főni a tésztát.
Egy edényben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát, és egy percig pirítsuk. Adjuk hozzá a paradicsomot, szórjuk meg egy kevés cukorral, keverjük össze, és 3-4 perig közepes erősségű tűzön főzzük. Időnként keverjük meg.
Közben mossuk meg, és tépkedjük nagyobb darabokra a spenótot. Adjuk a paradicsomhoz, és fedő alatt 4 percig főzzük. 2-3 alkalommal keverjük meg.
Sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leszűrt tésztát, valamint egy keveset a tészta főzővizéből. Mérsékelt tűzön, 1–2 percig pirítsuk.