Orecchiette paprikával és gombával¶
Orecchiette con peperoni e funghi cardoncelli¶
2017. november 18.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 320 g orecchiette tészta
- 300 g ördögszekér gomba
- 2 kápia paprika
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 ek. aprított petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővízét. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat is. Közben vágjuk kb. 3 cm-es csíkokra a paprikát.
Tegyük a serpenyőbe a fokhagymagerezdet, valamint a paprikát és 5 percig közepes erősségen pirítsuk.
Közben szeleteljük fel a gombát, majd adjuk a paprikához. Sózzuk, és fedő alatt főzzük.
Ha a tészta megfőtt, szedjük a gombára. Távolítsuk el a fokhagymagerezdet. A tésztát borsozzuk, szórjuk rá a petrezselymet, és 2 percig lassú tűzön pirítsuk.
Megjegyzés
- Ördögszekér gomba helyett vargányával, vagy csiperkével is készíthetjük.