Kihagyás

Orecchiette paprikával és gombával

Orecchiette con peperoni e funghi cardoncelli

2017. november 18.

Orecchiette con peperoni e funghi cardoncelli

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 320 g orecchiette tészta
  • 300 g ördögszekér gomba
  • 2 kápia paprika
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 ek. aprított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővízét. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat is. Közben vágjuk kb. 3 cm-es csíkokra a paprikát.

Tegyük a serpenyőbe a fokhagymagerezdet, valamint a paprikát és 5 percig közepes erősségen pirítsuk.

Közben szeleteljük fel a gombát, majd adjuk a paprikához. Sózzuk, és fedő alatt főzzük.

Ha a tészta megfőtt, szedjük a gombára. Távolítsuk el a fokhagymagerezdet. A tésztát borsozzuk, szórjuk rá a petrezselymet, és 2 percig lassú tűzön pirítsuk.

Megjegyzés

  • Ördögszekér gomba helyett vargányával, vagy csiperkével is készíthetjük.

Hozzászólások