Kihagyás

Orecchiette sárga rókagombával

Orecchiette con finferli

2017. július 21.

Orecchiette con finferli

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 360 g orecchiette tészta
  • 200 g sárga rókagomba
  • 200 g mortadella
  • 2 újhagyma
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat.

Közben kockázzuk fel a mortadellát, vágjuk apróra a hagymát. Ha az olaj felmelegedett, pirítsuk 2–3 percig a mortadellát közepes tűzön, majd mérsékeljük a tűzet, adjuk hozzá a hagymát, és további 2 percig pirítsuk.

Közben tegyük fel főni a tésztát, valamint tisztítsuk meg a gombát. A nagyobb darabokat vágjuk 2, vagy 4 felé. Adjuk a gombát a mortadellához, és fedő alatt közepes erősségen főzzük.

Ha szükséges, akkor adjunk a gombához egy keveset a tészta főzővizéből. Ha a tészta megfőtt, szedjük a gombás keverékre. Borsozzuk, ha szükséges sózzuk, és pirítsuk 2 percig.

Hozzászólások