Orecchiette sárga rókagombával¶
Orecchiette con finferli¶
2017. július 21.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 360 g orecchiette tészta
- 200 g sárga rókagomba
- 200 g mortadella
- 2 újhagyma
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat.
Közben kockázzuk fel a mortadellát, vágjuk apróra a hagymát. Ha az olaj felmelegedett, pirítsuk 2–3 percig a mortadellát közepes tűzön, majd mérsékeljük a tűzet, adjuk hozzá a hagymát, és további 2 percig pirítsuk.
Közben tegyük fel főni a tésztát, valamint tisztítsuk meg a gombát. A nagyobb darabokat vágjuk 2, vagy 4 felé. Adjuk a gombát a mortadellához, és fedő alatt közepes erősségen főzzük.
Ha szükséges, akkor adjunk a gombához egy keveset a tészta főzővizéből. Ha a tészta megfőtt, szedjük a gombás keverékre. Borsozzuk, ha szükséges sózzuk, és pirítsuk 2 percig.