Orecchiette cime di rapával¶
Orecchiette con cime di rapa¶
2019. július 28.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g orecchiette tészta
- 400-500 g cime di rapa
- 1 csilipaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 szardellafilé
- só
- bors
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
Elkészítése¶
Tisztítsuk meg a cime di rápát. A leveleket és csúcsokat (gömböcskés rész) használjuk fel. A több túl rostos, így azt eldobjuk. A nagyobb leveleket tépjük kisebb darabokra.
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben vágjuk apróra a fokhagymát, és egy nagyobb serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Ha az olaj forró, adjuk hozzá a fokhagymát, a csilit és a szardellafiléket. Gyakori kevergetés mellett főzzük szét a szardellafilét.
A tészta főzővizét enyhén sózzuk meg (a szardella is sós), és a tésztát tegyük fel főni. Néhány perc múlva adjuk hozzá a cime di rapa felét. A cime di rapa (a mérettől függően) 6-8 perc alatt megpuhul, tehát úgy adjuk a tésztához, hogy egyszerre főjenek meg.
A cime di rapa másik felét adjuk a szardellás alaphoz, és fedő alatt, közepes erősségen főzzük. Időnként keverjük meg, hogy a levelek egyenletesen puhuljanak.
Ha a tészta megfőtt, a cime di rápával együtt szedjük a serpenyőbe, szórjuk meg frissen őrölt borssal. Keverjük össze, és 1–2 percig együtt pirítsuk.
Megjegyzés
- Választhatjuk azt is, hogy az összes cime di rápát a tésztával együtt főzzük meg. Illetve az is lehet, hogy az egészet a serpenyőben, az olajon főzzük meg.