Kihagyás

Orecchiette cime di rapával

Orecchiette con cime di rapa

2019. július 28.

Orecchiette con cime di rapa

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g orecchiette tészta
  • 400-500 g cime di rapa
  • 1 csilipaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szardellafilé
  • bors
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítése

Tisztítsuk meg a cime di rápát. A leveleket és csúcsokat (gömböcskés rész) használjuk fel. A több túl rostos, így azt eldobjuk. A nagyobb leveleket tépjük kisebb darabokra.

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Közben vágjuk apróra a fokhagymát, és egy nagyobb serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Ha az olaj forró, adjuk hozzá a fokhagymát, a csilit és a szardellafiléket. Gyakori kevergetés mellett főzzük szét a szardellafilét.

A tészta főzővizét enyhén sózzuk meg (a szardella is sós), és a tésztát tegyük fel főni. Néhány perc múlva adjuk hozzá a cime di rapa felét. A cime di rapa (a mérettől függően) 6-8 perc alatt megpuhul, tehát úgy adjuk a tésztához, hogy egyszerre főjenek meg.

A cime di rapa másik felét adjuk a szardellás alaphoz, és fedő alatt, közepes erősségen főzzük. Időnként keverjük meg, hogy a levelek egyenletesen puhuljanak.

Ha a tészta megfőtt, a cime di rápával együtt szedjük a serpenyőbe, szórjuk meg frissen őrölt borssal. Keverjük össze, és 1–2 percig együtt pirítsuk.

Megjegyzés

  • Választhatjuk azt is, hogy az összes cime di rápát a tésztával együtt főzzük meg. Illetve az is lehet, hogy az egészet a serpenyőben, az olajon főzzük meg.

Hozzászólások