Kihagyás

Orecchiette spárgával

Orecchiette con asparagi

2018. április 28.

Orecchiette con asparagi

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 360 g orecchiette tészta
  • 500 g zöld spárga
  • 120 g pancetta
  • 10–12 cherry paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 4 ek. reszelt parmezán
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel a tészta főzővizét melegedni. Közben tisztítsuk meg a spárgát. A spárgafejeket vágjuk ketté, a spárga szárát karikázzuk fel. A pancettát kockázzuk fel.

Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Ha már meleg, adjuk hozzá a fokhagyma gerezdet, és a felkockázott szalonnát. Tegyük fel főni a tésztát.

Adjuk a felkarikázott spárgát a szalonnához, és közepes erősségű tűzön pirítsuk. Közben vágjuk négy részre a paradicsomokat.

Mikor már csak 4–5 perc van hátra a tészta fövéséből, akkor adjuk a spárgához a spárgafejeket.

Távolítsuk el a fokhagymát, adjuk a spárgához a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a tésztát, egy kevés főzővízzel együtt. Forgassuk össze az egészet, és 2 percig együtt pirítsuk.

A tányéron szórjuk meg reszelt sajttal.

Hozzászólások