Orecchiette spárgával¶
Orecchiette con asparagi¶
2018. április 28.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 360 g orecchiette tészta
- 500 g zöld spárga
- 120 g pancetta
- 10–12 cherry paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 4 ek. reszelt parmezán
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel a tészta főzővizét melegedni. Közben tisztítsuk meg a spárgát. A spárgafejeket vágjuk ketté, a spárga szárát karikázzuk fel. A pancettát kockázzuk fel.
Egy serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat. Ha már meleg, adjuk hozzá a fokhagyma gerezdet, és a felkockázott szalonnát. Tegyük fel főni a tésztát.
Adjuk a felkarikázott spárgát a szalonnához, és közepes erősségű tűzön pirítsuk. Közben vágjuk négy részre a paradicsomokat.
Mikor már csak 4–5 perc van hátra a tészta fövéséből, akkor adjuk a spárgához a spárgafejeket.
Távolítsuk el a fokhagymát, adjuk a spárgához a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a tésztát, egy kevés főzővízzel együtt. Forgassuk össze az egészet, és 2 percig együtt pirítsuk.
A tányéron szórjuk meg reszelt sajttal.