Kihagyás

Articsokás linguine

Linguine con i carciofi

2020. január 18.

Linguine con i carciofi

Elkészítési idő: 25 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 4 db. articsóka
  • 180 g linguine tészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. aprított petrezselyem
  • reszelt pecorino, vagy parmezán
  • bors
  • 1 kisebb citrom

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Egy tálat töltsünk meg hideg vízzel, és csavarjuk bele a citrom levét. Az articsókák külső, kemény szirmait távolítsuk el. A szirmok kemény hegyét vágjuk le. Vágjuk ketté az articsókát, távolítsuk el a „szőrös” középső részt. Hosszában vágjuk csíkokra, és tegyük a citromos vízbe.

Egy nagyobb serpenyőben melegítsük meg az olajat. Közben tisztítsuk meg a fokhagymát, majd tegyük a forró olajba. Mikor barnulni kezd, szedjük ki.

Tegyük fel főni a tésztát. Adjuk az olajhoz a lecsepegtetett articsókát, és közepes erősségen pirítsuk, majd adjunk hozzá egy merőkanál főzővizet. Ha a víz közben elfő, akkor egy kevés főzővizzel pótoljuk.

Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg petrezselyemmel és adjuk hozzá a megfőtt tésztát, valamint egy keveset a tészta főzővizéből. 1–2 percig együtt pirítsuk.

A végén húzzuk le a tűzről, szórjunk bele 2-3 ek. reszelt pecorino sajtot és forgassuk össze. Tálalás után, a tányéron szórjunk rá még egy kevés pecorino sajtot.

Hozzászólások