Kihagyás

Spárgás linguine ricottakrémmel

Linguine con asparagi e crema di ricotta

2020. május 23.

Linguine con asparagi e crema di ricotta

Ha van kéznél pisztácia, akkor 40 grammot vágjunk nagyobb darabokra, és a spárgával együtt pirítsuk meg.

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 180 g linguine tészta
  • 250 g spárga
  • 150 g ricotta
  • 100 g főzőtejszín
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • petrezselyemlevél
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Tisztítsuk meg a spárgát. A spárgafejeket vágjuk le, a vastagabbakat vágjuk félbe. A spárgák szárát átlósan szeleteljük fel.

Tegyük fel főni a tésztát. Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, és pirítsuk meg benne a fokhagymagerezdet. Közben keverjük össze a tejszínt és a ricottát. Reszeljünk bele szerecsendiót.

Adjuk a spárgát a fokhagymás olajhoz, és közepes erősségen 5-6 percig pirítsuk. Ha megpuhult, szedjük ki az olajból.

Keverjük a visszamaradt olajhoz a ricottakrémet, és közepes erősségen melegítsük át.

Szedjük ki a fokhagymagerezdet a ricottakrémből, és adjuk a krémhez a főtt tésztát. Ha szüksége sózzuk, majd borsozzuk. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. Szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, és keverjük bele a spárga nagy részét.

Szedjük tányérra, és a spárga félretett részével díszítsük.

Hozzászólások