Spárgás linguine ricottakrémmel¶
Linguine con asparagi e crema di ricotta¶
2020. május 23.
Ha van kéznél pisztácia, akkor 40 grammot vágjunk nagyobb darabokra, és a spárgával együtt pirítsuk meg.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Hozzávalók¶
- 180 g linguine tészta
- 250 g spárga
- 150 g ricotta
- 100 g főzőtejszín
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- szerecsendió
- petrezselyemlevél
- só
- bors
Elkészítése¶
Tegyük fel melegedni a tészta főzővizét. Tisztítsuk meg a spárgát. A spárgafejeket vágjuk le, a vastagabbakat vágjuk félbe. A spárgák szárát átlósan szeleteljük fel.
Tegyük fel főni a tésztát. Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, és pirítsuk meg benne a fokhagymagerezdet. Közben keverjük össze a tejszínt és a ricottát. Reszeljünk bele szerecsendiót.
Adjuk a spárgát a fokhagymás olajhoz, és közepes erősségen 5-6 percig pirítsuk. Ha megpuhult, szedjük ki az olajból.
Keverjük a visszamaradt olajhoz a ricottakrémet, és közepes erősségen melegítsük át.
Szedjük ki a fokhagymagerezdet a ricottakrémből, és adjuk a krémhez a főtt tésztát. Ha szüksége sózzuk, majd borsozzuk. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből. Szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, és keverjük bele a spárga nagy részét.
Szedjük tányérra, és a spárga félretett részével díszítsük.