Kihagyás

Tökös gnocchi gombával

Gnocchi con crema di zucca e funghi

2023. november 9.

Gnocchi con crema di zucca e funghi

Elkészítési idő: 45 perc

Adag: 2 fő

Hozzávalók

  • 400 g gnocchi
  • 200 g hokkaido tök
  • 100 g gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb rozmaringág
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

Tisztítsuk meg a tököt, és vágjuk apró kockákra. Közben egy serpenyőben melegítsünk meg 2 ek. olajat. A felkockázott tököt a fokhagymagerezddel együtt adjuk az olajhoz. Szórjuk meg egy csipetnyi sóval, és fedő alatt közepes erősségen főzzük. 4–5 perc múlva, amikor elfőtt alóla a folyadék adjunk hozzá egy kevés vizet, és további 10 percig főzzük.

Közben vágjuk apróra a rozmaringot. Tisztítsuk meg a gombát, és szeleteljük fel. Ha a tök megpuhult, távolítsuk el a fokhagymát, a tököt szedjük a mixer poharába és mixeljük krémesre.

A serpenyőbe öntsünk 1 ek. olajat, és adjuk hozzá a gombát a rozmaringgal együtt. Szórjuk meg egy csipetnyi sóval. Fedő alatt, közepese erősségen főzzük a gombát 15 percig.

Közben tegyük fel melegedni a gnocchi főzővizét. Ha a gomba level elfőtt, adjunk hozzá egy keveset a főzővízből. Mikor már csak 3–4 perc van hátra a gomba fövéséből, tegyük fel főni a gnocchit.

Adjuk a gombához a krémes tököt és a megfőtt gnocchit. Keverjük össze és egy percig együtt főzzük. A végén szórjuk meg frissen őrölt borssal, és ha szükséges, sózzuk.

Megjegyzés

  • Bármilyen gombával készíthetjük, akár fagyasztott gombával is.

Hozzászólások