Bazsalikomos gnocchi paprika pesztóval¶
Gnocchi con basilico e pesto di peperoni¶
2017. szeptember 9.
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 4 fő
Hozzávalók¶
- 800 g gnocchi
- 2 db. kaliforniai paprika
- 25 g fenyőmag
- 4 ek. reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- 30-40 bazsalikomlevél
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése¶
A paprikát kockázzuk fel, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a paprikát valamint a fokhagymát. Közepes erősségű tűzön 10 percig főzzük. Időnként keverjük meg.
Közben tegyük fel melegedni a gnocchi főzővizét, és vágjuk apróra a bazsalikomot.
A paprikát és a fokhagymát szedjük a mixer poharába, adjuk hozzá a fenyőmagot és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, és mixeljük össze. Ha túl sűrű lenne, akkor adjunk hozzá egy kevés olívaolajat.
Tegyük fel főni a gnocchit. Ha feljöttek a víz színére, akkor szedjük ki egy tálba. Öntsük rá a pestot, valamint a bazsalikomot, és az egészet keverjük össze.
Megjegyzés
- Ha a bazsalikomot is összeturmixoljuk a paprika pestoval, akkor egy barnás színű krémet kapunk. Nem biztos, hogy ezt akarjuk.