Kihagyás

Bazsalikomos gnocchi paprika pesztóval

Gnocchi con basilico e pesto di peperoni

2017. szeptember 9.

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 4 fő

Hozzávalók

  • 800 g gnocchi
  • 2 db. kaliforniai paprika
  • 25 g fenyőmag
  • 4 ek. reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30-40 bazsalikomlevél
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors

Elkészítése

A paprikát kockázzuk fel, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a paprikát valamint a fokhagymát. Közepes erősségű tűzön 10 percig főzzük. Időnként keverjük meg.

Közben tegyük fel melegedni a gnocchi főzővizét, és vágjuk apróra a bazsalikomot.

A paprikát és a fokhagymát szedjük a mixer poharába, adjuk hozzá a fenyőmagot és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, és mixeljük össze. Ha túl sűrű lenne, akkor adjunk hozzá egy kevés olívaolajat.

Tegyük fel főni a gnocchit. Ha feljöttek a víz színére, akkor szedjük ki egy tálba. Öntsük rá a pestot, valamint a bazsalikomot, és az egészet keverjük össze.

Megjegyzés

  • Ha a bazsalikomot is összeturmixoljuk a paprika pestoval, akkor egy barnás színű krémet kapunk. Nem biztos, hogy ezt akarjuk.

Hozzászólások